Política 21/03/2014

Rajoy a Mas: "Està a temps de rectificar"

El president espanyol comet un lapsus i diu que la independència és "impròpia" del 2011, "l'any en què vivim"

Joan Rusiñol
1 min
Mariano Rajoy arriba a la reunió de caps d'estat i de govern a Brussel·les / EFE

Brussel·lesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha qualificat d'"impropi" del 2014 la independència de Catalunya perquè seria anar contra els signes dels temps. Ha afirmat que això suposaria perdre la moneda, sortir dels tractats internacionals i quedar "aïllat internacionalment". "El món va a un procés de desaparició de fronteres", ha dit. Un procés que creu "inevitable", i ha contrastat les pretensions del sobiranisme català amb l'interès d'Ucraïna per ser part membre de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy s'ha equivocat i ha dit que crear un estat propi no és raonable en ple any "2011, l'any en què vivim". Quan s'ha adonat de l'error, ha dit somrient: "Lapsus".

Tot i la diagnosi sobre el debat obert a Catalunya ha assegurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, té "temps per rectificar" i ha demanat que no es facin més passos que "generin problemes i frustracions".

Sobre el debat de la consulta el dia 8 d'abril al Congrés, ha assegurat que encara no ha decidit qui hi intervindrà però se li ha escapat: "Jo el que hi defensaré és la Constitució i les lleis". "Totes les possibilitats estan obertes", ha admès, sobre el procediment i organització del debat.

stats