Política 18/12/2015

Rajoy penja una foto a Twitter amb les seves ulleres flotant per l'espai

"Tenia la intenció de demanar unes ulleres noves al Reis, però em diuen que ja les han trobat. Hahaha", diu al seu compte intentant treure ferro al cop de puny

Mariona Ferrer I Fornells
3 min
La imatge que ha penjat l'equip de Rajoy al seu compte a Twitter.

MadridA només dos dies del 20-D, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet un gest poc usual al seu compte de Twitter: una broma. El president del govern espanyol i candidat del PP ha decidit tirar d'humor per treure ferro al cop de puny a Pontevedra i que va sacsejar la recta final de la campanya electoral. "Tenia la intenció de demanar unes ulleres noves als Reis, però em diuen que ja les han trobat", diu en el compte gestionat pel seu equip mostrant unes ulleres viatjant per l'espai.

Rajoy va aparèixer ahir dijous a Barcelona amb unes ulleres amb una muntura diferent a l'habitual. Va confessar que no acostuma a viatjar amb unes ulleres de recanvi i que per això dimecres passat, després de l'agressió, va fer el míting de la Coruña sense ulleres.

Tot i que en un primer moment alguns candidats van vincular l'agressor amb les Marees gallegues, el PP ha intentat minimitzar el cop de puny a Rajoy i no fer-ne electoralisme. No en va, l'agressor manté una relació de parentesc amb el president del govern espanyol: és el fill de la cosina de la seva dona, d'una bona família de Pontevedra, segons va informar 'La Voz de Galicia'.

Aquesta nit ja l'ha passat internat en un centre de menors, a l'espera de ser jutjat. És la mesura cautelar que ha demanat la fiscalia de menors després d'interrogar el jove, de 17 anys, i de l'informe que n'han fet psicòlegs i treballadors socials. L'agressor no va mostrar cap senyal de penediment després de l'atac i havia rebut el suport dels seus amics via Whatsapp, segons 'Diario de Pontevedra' i 'El Mundo'.

El delicte que se li atribueix és el tipus agreujat d'atemptat a l'autoritat, ja que la víctima és el president del govern espanyol. Podria enfrontar-se a fins a sis anys de presó, però al ser menor d'edat, la pena es rebaixa substancialment. De moment, el jutjat d'instrucció número 1 de Pontevedra ha decretat fins a sis mesos d'internament com a mesura cautelar. Un cop es dicti sentència, pot ser que aquesta mesura sigui més breu o bé es perllongui.

Una campanya irreverent

El PP ha pujat finalment al carro de les xarxes socials aquesta campanya. Rajoy és el candidat més popular, seguit de prop de Pablo Iglesias. Amb tot, el president del govern espanyol és també el que genera més rebuig entre els usuaris. El cop de puny a Pontevedra va ser un revulsiu per a Rajoy a Twitter, que el va projectar lluny, per primer cop en campanya, de Podem.

Algunes estratègies de les estratègies del PP per desmarca, però, estan sent bastant qüestionades. Primer va ser el vídeo del hipster que vota el PP, un hipster "postís" que era un 'rociero', regidor del PP i amant dels toros. I després la decisió de l'equip de xarxes de demanar als simpatitzant del PP per passar un missatge dies abans del cara a cara entre Rajoy i Pedro Sánchez perquè seguissin al líder del PSOE a Twitter i el deixessin de seguir de cop durant el debat.

stats