Política 11/03/2014

Rajoy a Mas: "No estic disposat a parlar de la liquidació de la sobirania nacional"

El president espanyol compareix davant del Senat i presenta la seva gestió com a beneficiosa per a Catalunya

Joan Rusiñol
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimarts al Senat / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, insisteix que l'autorització de la consulta a Catalunya és una línia vermella que no pensa trepitjar. En una resposta al portaveu de CiU Senat, Josep Lluís Cleries, Rajoy ha afirmat que no està "disposat a parlar de la liquidació de la sobirania nacional" espanyola. El dret a decidir, doncs, no entra al paquet que es pot sotmetre al diàleg, que tornar a oferir al president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cleries li ha retret que no viatgi a Catalunya per conèixer què pensen de primera mà diversos col·lectius. L'ha acusat de no agradar-li que la gent s'expressi a les "urnes". Pel portaveu nacionalista, l'executiu del PP recull ara el que va sembrar amb la campanya contra l'Estatut. Segons ha dit, tota la seva gestió va destinada a la "recentralització". "La Lomce no va contra el fracàs escolar, va contra Catalunya", li ha dit.

Rajoy ha subratllat que el diàleg que li ofereix Mas és, en realitat, imposició. Del pacte fiscal a la consulta, amb data i preguntes fixades. Ha dit que ell això no pot acceptar-ho i que la seva obligació és que ningú se salti la llei. S'ha mostrat convençut que ha de seguir com fins ara, ja que, ha explicat, les seves polítiques beneficien el conjunt dels catalans. De fet, ha tret pit de salvar 'in extremis' col·lectius que tenien problemes per "cobrar" de les administracions, com els farmacèutics, i d'ajudar la Generalitat a poder pagar els bons patriòtics. Segons ell, Madrid ha evitat la fallida financera de la Generalitat amb crèdits com el fons de liquiditat autonòmic.

stats