Política 25/07/2017

Rajoy i Urkullu es van reunir en secret a la Moncloa la setmana passada

El govern espanyol no ha volgut fer comentaris sobre la trobada

Efe
1 min
El PP i el PNB inicien el desgel  Al Congrés i a Euskadi

BilbaoEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el lehendakari, Iñigo Urkullu, van mantenir la setmana passada una reunió "discreta", segons han informat aquest dimarts fonts del govern basc. La trobada a la Moncloa va ser "discreta", com les anteriors entre els dos polítics, a petició del govern espanyol, segons les citades fonts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la reunió amb Rajoy, el lehendakari li va lliurar un "únic document", el programa de govern de l'executiu basc pactat pel PNB i el PSE-EE, el mateix text que Urkullu va donar al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la reunió que van mantenir dijous a la seva residència oficial, el Palau d'Ajuria Enea.

L'anterior trobada entre Urkullu i Rajoy també va ser secreta i el motiu va ser avançar al govern espanyol l'anunci que dies després faria ETA sobre el seu desarmament.

Sense detalls de la trobada

El portaveu del govern Basc, Josu Erkoreka, donarà demà dimecres explicacions a la premsa sobre aquesta trobada en la compareixença posterior a la reunió del consell de govern de l'executiu basc.

Fonts del govern central han evitat donar detalls sobre aquesta entrevista i s'han limitat a assenyalar que no fan comentaris sobre reunions que no formen part de l'agenda oficial de Rajoy.

Cap intenció de rebre Puigdemont

La trobada es produeix en ple xoc institucional amb Catalunya per l'1-O i sense cap intenció, per part de Mariano Rajoy, de cridar Carles Puigdemont a la Moncloa. El govern espanyol creu que no hi ha cap opció de diàleg amb l'actual inquilí de la Generalitat i que té clara la via "radical" de la unilateralitat.

stats