Política 07/06/2015

Espadaler alerta que a Unió "l'amoïna més la brúixola que el cronòmetre"

El secretari general democristià assegura que hi ha electors que no volen seguir el procés "de qualsevol manera" i poden marxar a altres partits

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha defensat la redacció de la pregunta sobre el procés que es planteja a la seva formació perquè "hi ha persones que no volen fer aquest camí de qualsevol manera". Espadaler, que reconeix els "elements de complexitat" de la pregunta, creu que cal donar seguretat a tots aquells que, si no tenen "certeses", poden acabar "foragitats cap a l'abstenció o cap a altres forces polítiques", i ha posat com a exemple Ciutadans. En una entrevista al 3/24 Espadaler ha assegurat que a Unió l'amoïna més la "brúixola que el cronòmetre" i per això es desmarca dels terminis que pugui establir el full de ruta per caminar cap a l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler, en referència a la redacció de la pregunta que es votarà diumenge vinent, ha recordat que en el procés són bàsics el diàleg, la seguretat jurídica i la cohesió social. I s'ha preguntat quina és "l'alternativa" a no fer-ho des del diàleg. "Si no fem les coses amb seguretat jurídica, cal que se'ns expliqui com es fa".

En aquest sentit, ha assegurat que la pregunta vol aportar "certeses" per a aquella part de l'electorat que "probablement veu incerteses en el full de ruta" i vol donar "agafadors" a aquesta gent. "Hi ha persones que no volen fer aquest camí de qualsevol manera", ha argumentat. El secretari general d'Unió creu que hi ha "el risc" que part de l'electorat vagi cap a l'abstenció o cap a "forces polítiques que pretenen ser renovadores, com ara Ciutadans".

Sobre els ritmes i les etapes que cal anar cremant per seguir el full de ruta del procés, Espadaler ha assegurat que a Unió "l'amoïna més la brúixola que el cronòmetre" i ha puntualitzat que la d'Unió "assenyala un nord molt clar". En aquest sentit, ha afegit que després del 27 de setembre cal seguir "mantenint aquest nord" i no "precipitar-ho en no sé quants mesos".

Espadaler ha admès que la polèmica pregunta que se sotmetrà a votació entre la militància "té elements de complexitat però el procés en si és complex". En aquesta línia, ha volgut aclarir que els que votin 'sí' "votaran sí a la plena sobirania, plena democràcia, seguretat jurídica, diàleg, marc europeu i cohesió". I alhora tothom que voti sí estarà dient 'no' "a la negació de tot això".

stats