Política 11/01/2016

Romeva aposta per un "mandat curt" que permeti "fer el salt" cap a la República Catalana

Ara
1 min
Raül Romeva, durant la presentació de Junts pel Sí

Barcelona"Si el mandat no el plantegem curt estem allargant l'autonomia que molta gent ja no compra". Així s'ha expressat Raül Romeva en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' l'endemà de la investidura de Carles Puigdemont com a 130è president de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de Junts pel Sí, que amb tota probabilitat es convertirà en conseller d’Afers Exteriors, ha afirmat que els noms del nou Govern són "secundaris", però ha admès que l'estructura "està discutida, pensada i acordada" en la línia que sigui un govern de transició cap a la República Catalana. Alhora, ha valorat que la nova estructura fa "un canvi de la gestió dels lideratges polítics" que ha de permetre reflectir un "sentiment molt divers en termes ideològics".

Romeva ha traçat les tres línies mestres que ha de tenir la legislatura: garantir l'estabilitat per gestionar el dia a dia amb moltes necessitats d'immediatesa social; garantir que tot el procés cap a la desconnexió s'ha de posar en marxa impulsant les estructures d'estat, i assegurar que tot plegat acaba amb un referèndum. "Tot això ha començat a les urnes i acabarà a les urnes", ha conclòs.

stats