Política 30/03/2019

Colau retreu als "rancis" de la ultradreta que propaguin l'odi i la pèrdua de drets

Centenars de persones rebutgen l'acte de Vox amb una festa reivindicant la llibertat i la diversitat

Elena Freixa
2 min
La reacció: centenars de barcelonins rebutgen l'acte de l'ultra dreta a Barcelona

Barcelona'A Barcelona l'amor guanya l'odi'. És el lema que presideix l'escenari aixecat a la ronda Sant Antoni des d'on s'ha dut a terme aquest migdia una celebració "a la vida i a la diversitat", en paraules de les entitats convocants. Una resposta reivindicativa i festiva a l'acte que l'ultradreta celebrava no gaire lluny d'allà. La festa per contraprogramar la convocatòria de Vox a la plaça Espanya reivindicava la llibertat d'expressió i la ciutat oberta que és Barcelona per sobre de les actituds dels que volen promoure l'odi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Convidada a participar a l'acte, l'alcaldessa de Barcelona i líder dels Comuns, Ada Colau, ha aprofitat el seu parlament per criticar els "rancis" que no gaire lluny d'allà celebraven un acte de signe contrari convocats per la ultradreta. "Volen que la ciutat i el país tornin al No-Do i al blanc i negre, però amb un somriure els diem que no passaran", ha subratllat Colau davant dels presents -entre ells diversos membres del partit i una nodrida representació d'entitats impulsores de l'acte com Women's March Barcelona i Devermut-.

L'alcaldessa ha acusat els membres de l'extrema dreta que abandera Vox de voler "contagiar l'odi" a la societat i els ha presagiat el fracàs en l'intent. Ha reivindicat la Barcelona rebel i també la citutat que té en la diversitat el seu "tresor" més preuat. "Sortirem al carrer les vegades que calgui per defensar-lo", ha afegit.

Durant l'acte, s'han succeït intervencions de representants de col·lectius feministes, LGTBI i d'immigrants, que han fet bandera de les llibertats i els drets ciutadans conquerits a Barcelona així com de la necessitat de no abaixar la guàrdia i defensar-los per damunt de tot. Entre els participants han destacat les intervencions de l'advocada Laia Serra i del fundador de l'ONG Open Arms, Oscar Camps, entre d'altres.

Sota el sol d'un migdia primaveral, la reivindicació ha tingut un to festiu –amb actuacions musicals amb ritmes com el de Silvio Rodríguez– i desenfadat, tant en els parlaments dels participants com en els de la pròpia la conductora de la festa, l'actriu Itziar Castro, que ha lamentat la imatge que els "neandertals" oferien a la plaça Espanya aquest dissabte.

stats