Política 15/02/2012

Recoder: "El riu Ebre no admet cap transvasament i el Govern tampoc"

El conseller de Sostenibilitat diu que la Generalitat s'oposa a un possible Pla Hidrològic Nacional com el que es va impulsar amb Aznar i avança que dilluns es reunirà amb Cañete per dir-l'hi

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha estat taxatiu en afirmar que el Govern de la Generalitat s'oposa a un possible transvasament del riu Ebre impulsat per l'executiu de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Recoder ha avançat durant la sessió de control del ple del Parlament que dilluns vinent mantindrà una trobada amb el ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, i que en la reunió li explicarà la posició del Govern català davant un nou Pla Hidrològic Nacional espanyol que pugui contemplar un transvasament semblant al que va planificar José Maria Aznar. "El riu no admet cap transvasament, i el Govern, tampoc", ha sentenciat Recoder.

Recoder ha insistit que la postura del Govern "és clara", i ha recordat que l'executiu "està preocupat pel cabal del tram final de l'Ebre". És per això que el conseller ha garantit que el Govern català té estudis i documents que demostren que "en els cabals actuals, al tram final del riu no és possible cap mena de transvasament", i ha avançat que així ho farà saber al ministre.

stats