Política 02/12/2016

El regidor investigat per tràfic d'influències torna al govern de Sabadell

Maties Serracant va renunciar als seus càrrecs el passat mes de juny mentre el jutjat número 2 de Sabadell l'investigava

Ara
2 min
El segon tinent d'alcalde de Sabadell,  Maties Serracant, i l'alcalde, Juli Fernández

BarcelonaL'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha anunciat aquest divendres que restitueix el regidor Maties Serracant de La Crida per Sabadell en els seus càrrecs de tinent d'alcalde al govern municipal sis mesos després de la seva renúncia. Es preveu que assumeixi les seves responsabilitats abans de Nadal, just després del ple municipal que se celebrarà el pròxim 22 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serracant va renunciar als seus càrrecs el mes de juny, mentre estava sent investigat per tràfic d'influències pel jutjat número 2 de Sabadell arran de dues denúncies presentades per una treballadora municipal i el portaveu del PSC, Josep Ayuso. L'acusaven de tràfic d'influències pel procés per la cessió del local de Cal Balsach a l'entitat El Tallaret.

Fernàndez considera que, després de mig any sense que el jutge s'hagi posicionat, és el moment de retornar el càrrec a Serracant i ha lamentat haver acceptat la renúncia del regidor. L'alcalde també ha assenyalat que el retorn de Serracant com a tinent d'alcalde "és un missatge per a tots aquells que creuen que poden desestabilitzar el govern amb aquest tipus d'actuacions".

Per part de La Crida entenen que el retorn no contradiu el codi ètic del partit, perquè es tracta d'una denúncia política i no d'un cas de corrupció. Serracant ha volgut agrair el suport polític i ciutadà que ha rebut durant aquest mig any i ha considerat que la denúncia va ser un atac polític del PSC a la seva persona, a la seva formació i al govern municipal. "És un abús del PSC per tapar els incomptables casos de corrupció que tots coneixem i intentar aturar el compromís polític", ha assenyalat Serracant.

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha lamentat "les diferents vares de mesurar" de l'alcalde de la ciutat i ha afirmat que "Sembla que hi ha investigats de primera i investigats de segona". Juli Fernàndez ha respòs al socialista recordant-li que va ser ell qui va interposar la denúncia.

En una nota posterior, el grup municipal socialista recorda que Serracant continua sent investigat pels tribunals i es pregunta si els partits que formen part del govern de la ciutat seran capaços d'investir alcalde a una persona amb causes pendents amb la justícia. En el pacte del juny del 2015 entre ERC i la Crida s'apuntava a un canvi d'alcalde l'estiu del 2017. Al novembre del 2015, es van incorporar a l'executiu Guanyem i Unitat pel Canvi i no es va detallar si es mantenia l'alcaldia rotatoria. "Atès que la declaració de Serracant no serà fins l’estiu vinent, des del PSC ens preguntem si ERC, Guanyem i Unitat pel Canvi investiran un alcalde imputat", indiquen els socialistes.

stats