Les 5 evidències insuficients del 'cas dels vestits'

Un jurat popular ha declarat "no culpables" Francisco Camps i Ricardo Costa del delicte continuat de suborn impropi que els atribuïa la Fiscalia Anticorrupció. Diu el jurat que les seves relacions amb els caps de Gürtel són "merament comercials". Aquestes 5 proves no han estat suficients per qualificar-los de culpables

El dubte raonable del jurat popular que s'ocupava del cas dels vestits, una petita part del cas Gürtel, ha fet que aquest declarés "no culpables" Francisco Camps i Ricardo Costa. Per 5 vots a favor de no condemnar-los i 4 en contra, els ciutadans valencians que eren al jurat han decidit que els dos exlíders del PP valencià rebin la consideració de "no culpables" després de no trobar suficients les proves i testimonis que s'han sentit durant el judici. Amb tot, tal com ha recordat aquest dijous al matí el magistrat Santiago Vidal, a Catalunya Ràdio, "el cas no està tancat. No culpable no vol dir innocent, sinó que no hi ha prou proves".

El veredicte ha tornat a revifar el debat sobre el paper dels tribunals populars. Hauria decidit el mateix un jutge professional? La sentència, que ahir va ser el preludi d'un esclat de crits i llàgrimes dins la mateixa sala per part dels seguidors dels populars, afirma que la relació de Camps i Costa amb els caps de la trama Gürtel (Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes) és "merament comercial".

Aquestes són 5 de les escoltes que el jurat ha considerat insuficients:

1. Camps al Bigotes: " Te quiero un huevo", "amiguito del alma"

2. Camps i muller agraeixen els regals de Nadal al Bigotes: " Amb el meu, t'has passat 20 pobles"

3. Ricardo Costa li encarrega caviar al Bigotes: " 100 gramets per portar-los a la meva mare i al meu pare"

4. Un encarregat de la botiga on es compraven els vestits diu " Sí" a tot

5. Enric Lacalle al bigotes: - "Segueixes col·laborant amb el president?" - "Sí, això, a mort"