Política 25/07/2012

El president d'Extremadura sobre el rescat català: "Al final, quan et falla el teu sistema acudeixes al gran sistema que és Espanya"

El president extremeny ironitza sobre els que volien "sortir d'aquest sistema" i necessiten ajuda de l'Estat per finançar-se, com Catalunya

Efe
1 min
El president regional del PP, José Antonio Monago / EFE

BadajozEl president extremeny, José Antonio Monago, ha valorat aquest dimecres el rescat sol·licitat per Catalunya i ha demanat més unitat. "D'aquest moment, se'n pot treure una lliçó: que tenim més capacitat si actuem com un de sol que com 17", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monago ha indicat en un acte públic al municipi de Montemolín que "alguns treballaven de manera centrífuga, volent sortir d'aquest sistema, però han vist . Amb la situació actual "es posa de manifest", segons ha dit, que Espanya és "alguna cosa interessant".

El president extremeny ha dit que Catalunya és una de les economies més fortes de l'Estat, però "amb greus problemes de liquiditat, 7.000 milions d'euros ara mateix", i que "si necessita diners i no n'hi donen els bancs, ha de recórrer a l'Estat". Monago ha recalcat que "si els diners per pagar els serveis públics no te'ls dóna la iniciativa privada, has de recórrer al tresor públic".

stats