Política 06/02/2016

Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun: l'equip que aspira a liderar ICV

El consell nacional del partit aprova el reglament de primàries per escollir la nova direcció. Cid i Ribas aspiren a ser coordinadors nacionals mentre Urtasun opta a ser portaveu

Ara
2 min
Marta Ribas, aspirant a ser coordinadora nacional del partit / ACN

BarcelonaMarta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun: aquest és l'equip que optarà a liderar ICV en el procés de primàries del partit que començarà aquest dilluns i culminarà a l'assemblea nacional del 8 i 9 d'abril. Ribas, actual diputada de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, i Cid, coordinador d'ICV de Barcelona, optaran a ser coordinadors nacionals de la formació ecosocialista, ocupant els càrrecs que ara ostenten Dolors Camats i Joan Herrera. L'eurodiputat Ernest Urtasun es presentarà en la mateixa candidatura per ser el portaveu del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions després del consell nacional, que ha aprovat el procés de primàries per elegir la nova direcció, Urtasun ha explicat que el seu objectiu és construir un nou "subjecte polític" per Catalunya juntament amb la resta de formacions polítiques de la confluència d'esquerres.

Ha apostat per "cooperar" per guanyar a Catalunya, posant en valor experiències com la de Barcelona en Comú per les eleccions municipals o En Comú Podem per les espanyoles. La seva intenció és tenir un "paper molt destacat" dins aquesta nova cooperativa política.

El PSUC del "segle XXI"

Ribas, la candidata a coordinadora nacional, ha fixat el seu objectiu com a coordinadora del partit: crear el "PSUC del segle XXI". Una formació d'esquerres, feminista, ecologista i "útil" per millorar la vida de la ciutadania. L'actual diputada no ha desaprofitat l'ocasió per criticar CDC, immersa en un procés de refundació que considera que és per "tapar la corrupció". "Nosaltres ens refundem per fer més Iniciativa", ha assegurat, i ha apostat per fer una direcció encara més col·legiada.

Per la seva banda, Cid ha fixat com a objectius de la seva candidatura la lluita contra el canvi climàtic, les desigualtats, l'atur i la precarietat. També ha apostat pels lideratges femenins en el si del partit.

El consell nacional d'ICV ha aprovat el reglament de la consulta interna per a l'elecció de la coordinació nacional que comença aquest dilluns, amb la recollida d'avals per part de les candidatures: tenir almenys una dona i comptar amb 50 avals.

stats