ELECCIONS MUNICIPALS
Política 26/03/2011

Els ecosocialistes acusen CiU de voler "passar dels drets als xecs, de la solidaritat a la caritat i del verd al gris"

Ricard Gomà critica els acords entre socialistes i CiU a l'Ajuntament de Barcelona en la privatització dels Serveis Funeraris, la requalificació del Miniestadi o el pla de la nova bocana del Port Vell

Efe
1 min
Ricard Gomà, cap de llista d'ICV-EUiA a Barcelona

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA per Barcelona, Ricard Gomà, ha assegurat avui que "el PSC no és creïble defensant polítiques d'esquerres, quan ha avalat totes les retallades injustes i insolidàries impulsades pel govern Zapatero". Gomà ha recordat que allà on el PSC té majoria absoluta, com a l'àrea metropolitana, "ha aprovat increments de les tarifes del transport públic que nosaltres hem rebutjat". Per Gomà, el PSC és "vulnerable als cants de sirena de la dreta, i és feble davant els forts", com ho proven els acords aconseguits amb CiU per "privatitzar Serveis Funeraris o per promoure un urbanisme al servei d'interessos privatius, com la requalificació del Miniestadi o el pla de la nova bocana del Port Vell".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres confrontarem les polítiques de dretes, les faci qui les faci", ha assegurat Gomà, alertant també que el candidat de CiU, Xavier Trias, "és portador del suport polític al neoliberalisme i a les retallades". "Trias és un candidat que es mulla poc, i la seva retòrica pot arribar a semblar progressista, però quan fa propostes són rematadament de dretes", ha afegit.

Per a Gomà, CiU "vol passar dels drets als xecs, de la solidaritat a la caritat i del verd al gris", recordant les promeses que ha fet Trias de "no construir més places públiques de guarderia" i la seva voluntat de "reproduir una xarxa clientelar" al voltant de l'atenció social, i "minimitzar la importància de fomentar el transport públic, mentre defensa desdoblar els túnels de Vallvidrera". El candidat d'ICV-EUiA per Barcelona ha fet aquestes declaracions en la jornada "Hi ha crisi, però hi ha alternatives", organitzada per la Fundació Nous Horitzons.

stats