Política 02/10/2015

Demòcrates de Catalunya celebrarà el seu primer congrés el mateix dia de la fundació d'Unió el 1931

Núria Orriols
1 min
Joan Rigol i Antoni Castellà, en la roda de premsa de Demòcrates de Catalunya / FRANCESC MELCION

BarcelonaDemòcrates de Catalunya s'ha posat el repte d'"agafar el relleu" del socialcristianisme a Catalunya, després dels resultats del 27-S que han deixat Unió fora el Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident del Parlament, Joan Rigol, acompanyat de Toni Castellà i les cares visibles del moviment, ha assegurat que se senten "hereus d'Unió" i que volen representar aquesta sensibilitat en el si del "pluralisme" de l'independentisme. Al seu torn, Castellà ha anunciat que celebraran el seu primer congrés el dia 7 de novembre, el mateix dia que es va fundar Unió el 1931, i ha definit Demòcrates de Catalunya com el "primer partit postprocés". Aquest partit no tindrà militants, sinó voluntaris, es nodrirà de les aportacions dels seus membres, el 7% del sou dels càrrecs electes i no podrà accedir al crèdit bancari. "Els partits per ser lliures han de ser pobres", ha proclamat Castellà.

A nivell personal, Castellà s'ha mostrat partidari de repetir Junts pel Sí al Congrés de Diputats incorporant altres formacions també amb l'objectiu de "negociar els termes de la separació". Sobre el resultat d'Unió el 27-S, ha explicat que quan es va debatre en el si de la formació si hi havia "espai" per a una formació autonomista més, ja van avisar que "no".

stats