Política 06/09/2019

Rivera, sobre les baixes: "M'agradaria que els que han abandonat Cs no es quedessin l'escó ni els recursos del partit"

El líder de Ciutadans diu que respecta "els que volen donar suport a altres candidats"

Ara
2 min
Rivera, sobre les baixes: "M'agradaria que els que han abandonat Cs no es quedessin l'escó ni els recursos del partit"

BarcelonaLa pluja de baixes a Ciutadans no deixa de rajar. Després d'un estiu ple de renúncies en les primeres files de la formació com la del portaveu econòmic de la formació, Toni Roldán, ahir va ser el torn de l'eurodiputat Javier Nart –que havia marxat dels òrgans de direcció el mes de juny– i l'exportaveu d'Hisenda de Cs al Congrés, Francisco de la Torre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja havien marxat", ha manifestat, molest, el president de la formació taronja, Albert Rivera. Des del Parlament de Catalunya, el cap de files de Cs ha valorat les baixes de les últimes hores al seu partit i ha assegurat que respecta profundament "els que vulguin donar suport a altres candidats que no siguin de la Ciutadans".

"La discrepància és legítima", ha apuntat Rivera, que ha admès que, tot i haver viscut "moltes coses en política", hi ha determinades línies vermelles que no havia vist "sobrepassades". És el cas, ha matisat, de les declaracions de l'exdiputat De la Torre, que, segons el líder de la formació taronja, "ha utilitzat la mort del seu pare per atacar els seus excompanys i el projecte polític de Ciutadans". "No ho havia vist mai –ha advertit–. Un no pot jugar amb informacions falses per danyar les imatges dels seus companys i d'un partit en el qual participava".

Pel que fa a la renúncia definitiva del diputat taronja a l'Eurocambra, Javier Nart, Rivera li ha retret que s'hagi quedat amb "l'escó i els recursos" del partit i ha exposat, irònic: "M'agradaria que els que decideixen marxar, ho fessin sense aprofitar-se dels esforços, l'escó i els recursos de Ciutadans". Ara bé, el cap de files del partit taronja ha celebrat que "no para d'arribar talent" a la formació.

L'eurodiputat va comunicar ahir oficialment que es donaria de baixa del partit, tot i que mantindrà el seu escó al Parlament Europeu per, segons va explicar, "defensar els interessos dels espanyols i el programa electoral de Ciutadans de les eleccions europees del 2019". Nart continuarà ara com a membre de la delegació del partit i dins del grup liberal Renew Europe.

Pel que fa a l'economista Francisco de la Torre, número dos de les llistes de Rivera el 2016 i fins ara diputat per Madrid, va formalitzar ahir la seva dimissió després que al juliol anunciés que deixava la direcció del partit. Ja aleshores va advertir que abandonaria l'escó al Congrés. "Vaig dir que abandonaria la política. Jo soc un funcionari públic que ha estat un temps com a legislador", va exposar ahir.

"No estic d'acord amb el to, les formes i especialment l'estratègia política adoptada els últims mesos", va argumentar a Albert Rivera al juliol, quan va comunicar la seva baixa de la direcció política del partit. I va asseverar: "Observo que en els últims mesos som part del problema i no de la solució". Ara l'exportaveu d'Hisenda a la cambra baixa demanarà el seu reingrés a l'Agència Tributària, on va exercir com a inspector d'Hisenda fins al desembre del 2015.

stats