Política 04/10/2018

Rivera, disposat a debatre la il·legalització de la CUP que planteja Casado

Demana als populars que vagin més enllà i acceptin la seva proposta del tall del 3% al Congrés

Acn
2 min
Roda de premsa d’Albert Rivera i Inés Arrimadas ahir a Barcelona.

BarceloEl líder de Cs, Albert Rivera, s’ha mostrat disposat aquest dijous a debatre sobre l’aplicació de la llei de partits a la CUP, en la línia del plantejament que ha fet aquesta setmana el president del PP, Pablo Casado, tot i que ha demanat als populars que vagin més enllà i abordin la possibilitat de foragitar els partits independentistes del Congrés. "Si realment els preocupa el paper de partits que volen anar contra la Constitució, Cs planteja una qüestió que s'aplica a tot Europa pràcticament: que per ser al Congrés de Diputats has de tenir vots a tot Espanya, com a mínim un 3%", ha recordat en una entrevista a RNE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cs va plantejar al juny modificar la llei electoral per establir un mínim de vots del 3% a tot l’Estat per poder obtenir representació al Congrés, cosa que actualment deixaria fora de la cambra espanyola ERC (2,63%) i el PDECat (2,01%). "Si el PP està disposat a canviar de criteri i obrir un debat sobre el paper dels partits separatistes en la política espanyola", ha insistit Rivera, ell estarà "encantat" de "parlar".

En tot cas, ha recordat que per poder adoptar aquest tipus de mesures –la del tall del 3%– calen majories reforçades al Congrés i, per tant, que el PSOE se sumi a les propostes. "Si no –ha dit–, per molt que el PP i Cs estiguem d’acord, no podem fer gaire cosa". Al llarg de l'entrevista, Rivera ha insistit un cop més en la necessitat de tornar a aplicar a Catalunya el 155 i de convocar eleccions generals a l’Estat. "Estem en mans de Torra", ha argumentat, i "Sánchez ha entregat el govern a un supremacista". "És un xenòfob i un racista i no podem governar Espanya amb ell", ha dit sobre el president de la Generalitat.

stats