Política 09/09/2015

Rivera minimitza la proposta d'Albiol però refusa "cremar cap pont"

Ciutadans demana un cara a cara amb Junts pel Sí per parlar de les conseqüències econòmiques de la independència de Catalunya

Gerard Pruna
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dimecres a Barcelona. EFE

BarcelonaLa proposta del candidat del PP a la Generalitat, Xavier García Albiol, d'un pacte a Catalunya amb PSC i Ciutadans arriba massa d'hora. Així ho veu el líder de Ciutatans, Albert Rivera, que l'ha atribuït al "regat curt i l'electoralisme" d'algú que veu que "el seu partit fa aigües" i ha evitat valorar la seva concreció. Tot i això, Rivera ha assegurat que "no s'ha de cremar cap pont" amb la resta de partits constitucionalistes perquè el 28 de setembre s'haurà d'articular un govern per a tots els catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Rivera ha destacat que qualsevol Govern alternatiu passa pel fet que Ciutadans el lideri. Ha celebrat, però, que amb aquesta proposta el PP comenci a creure que es pot guanyar Artur Mas a les urnes i no s'ha d'alimentar "la por" deixant entreveure que el procés d'independència pot tirar endavant, i ha agraït que obri la porta a donar suport a un Govern de Ciutadans, ja que totes les enquestes els situen com a segona força per darrere de Junts pel Sí.

Com Mariano Rajoy, ha fet una crida que els catalans que no volen la independència vagin a les urnes, però ha afegit que quan hi vagin optin per Ciutadans, i no per formacions com el PP, que "han tapat durant anys la corrupció dels Pujol" o com el PSOE, a qui ha acusat d'estar "molt perdut". Rivera ha augurat que la "confusió" que mostren les darreres intervencions de l'expresident espanyol Felipe González.

L'equip econòmic de Ciutadans, que encapçala Luis Garicano i del qual formen par també Toni Roldán i Francisco de la Torre, ha presentat aquest dimecres a Barcelona un informe sobre els pressupostos generals de l'Estat que defensa que les previsions d'ingressos del govern espanyol són "irreals" i superen en 25.400 milions d'euros les previsions "realistes". Garicano ha demanat, a més, un debat cara a cara amb algun responsable econòmic de Junts pel Sí per debatre les conseqüències econòmiques de la independència: "Em sembla impresentable que es parli d'una decisió d'aquesta magnitud i es vulgui sostreure als ciutadans aquest debat".

stats