Protagonista col·lateral
Política 24/06/2023

Roger Montañola: el cambrer que va seduir Sánchez Llibre

Cap de llista del PDECat el 23-J

2 min
Roger Montañola en una imatge d'arxiu.

BarcelonaAls anys 2000 hi havia un cambrer amb molta desimboltura a la discoteca Set59 del Maresme, propietat de la família de Josep Sánchez Llibre: encara no tenia la vintena, estudiava ciències polítiques i era votant de CiU. Roger Montañola (Barcelona, 1986) no va passar desapercebut al llavors dirigent d'Unió –ara president de Foment del Treball– i mà dreta de Josep Antoni Duran i Lleida, i de seguida el va fitxar per al partit. Passant per la presidència de les joventuts democristianes, va anar escalant fins a arribar al Parlament per CiU el 2010, i es va convertir en el diputat més jove de la cambra. Tretze anys més tard–ara en té 37–, serà el cap de llista per al proper 23-J d’una de les formacions hereves de la federació nacionalista: el Partit Demòcrata.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exdirigent d'Unió té el repte de treure representació al Congrés després que, a les catalanes del 2021, Àngels Chacón es quedés sense. Aquesta situació no és nova per a ell: quan el Procés estava en el moment àlgid i es va trencar CiU, va decidir quedar-se a Unió i implicar-se en l'aventura dels democristians de concórrer en solitari a les eleccions. Una operació que va fracassar.

Des de llavors, Montañola s'ha mantingut en la mateixa línia: intentar refundar un espai catalanista de centre moderat. Després d’Unió va fer el salt a Lliures –amb Antoni Fernández Teixidó– i ara no milita a cap partit, malgrat que en aquests anys ha cuidat el vincle amb Bonvehí, Marta Pascal i la resta de satèl·lits postconvergents. Fora de la política institucional, ha treballat des de l'any 2015 per compte propi i d'altri en el món de la consultoria i té bones relacions amb altres espais polítics: manté un grup de Whatsapp –Youngdipus– creat el 2014 que va sobreviure al Procés i en què conviuen des de José Antonio Coto (PP) a Marta Vilalta (ERC) passant per Inés Arrimadas (Cs) i Alícia Romero (PSC). Només es feliciten el Nadal, però per a Montañola la política també es fa cultivant bon feeling amb els contrincants.

stats