Política 19/06/2015

Romeva insta a deixar d'"estigmatitzar" els dubtosos per sumar-los al projecte independentista

El responsable d'una part de la campanya 'Ara és l'hora' defensa la necessitat d'articular un discurs basat en la "complicitat" també amb l'espai dels que, malgrat que donen per acabat el marc autonòmic, encara no s'han significat a favor de la independència

Ara
2 min
Raül Romeva

Brcelona"Pretenem fer una campanya de complicitats perquè tothom que tingui dubtes els pugui expressar sense sentir-se jutjat i etiquetat". Raül Romeva, responsable de la campanya 'Ara és l'hora' per fer arribar l'argumentari de l'independentisme a tots els racons del país, ja sigui via més d'un milió de trucades o amb petites xarxes de conversa pràcticament personalitzada, ha subratllat en declaracions a TV3 la necessitat que l'independentisme més convençut "deixi d'estigmatitzar" l'espai de la gent que malgrat que veu esgotat el marc autonòmic, encara no ha fet el pas obertament cap a l'independentisme. Perquè es tracta del gruix de potencials votants d'opcions independentistes, diu, que difícilment faran el pas "si se senten jutjats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En la mesura que vas aconseguint informació, la teva opinió canvia. Hi ha gent que ja ha desconnectat del que significa el marc mental de l'Estat, però no ha connectat amb el que significa fer un estat nou", ha argumentat per defensar la importància d'esprémer el discurs més inclusiu. Per això, l'exeurodiputat d'ICV ha instat a fer un esforç, almenys des del costat de l'independentisme, per mirar d'emular la campanya del referèndum d'autodeterminació d'Escòcia, basada en el debat racional i seductor, amb "arguments sobre el què i el perquè, sense contes de fades, però tampoc contes de terror".

Romeva ha considerat que la ruptura de CiU "clarifica" l'espai polític de cara a les eleccions del 27-S. Per a Romeva, la ruptura de la federació nacionalista és un indicador més que el 27-S "girarà al voltant de la qüestió independentista" i permet que, a l'hora d'anar a votar, la ciutadania sàpiga amb claredat la posició de cada partit. Perquè pel que va ser eurodiputat, el terratrèmol que sacseja els partits sortits de la Transició "és normal i democràtic que passi" en un moment de canvis profunds en la consciència social i política del país.

No es presentarà el 27-S

Raül Romeva ha reiterat que no es presentarà a cap candidatura de cara al 27 de setembre: "Vaig deixar molt clar que no tenia intenció, d'aquí fins al 27-S, de participar en un projecte polític partidista". Una altra cosa, però, és a partir del 28 de setembre.

stats