Política 08/04/2015

Més problemes per a Rosa Díez: Irene Lozano competirà amb ella per liderar UPyD

La diputada fa un pas endavant, després de ser crítica amb la manca d'autocrítica de la seva cap de files

Ara/agències
1 min
Irene Lozano: “Hem de triar si volem ser Veneçuela o Suècia”

MadridMés problemes per a Rosa Díez. La diputada al Congrés Irene Lozano ha anunciat aquest dimecres que presentarà una candidatura alternativa a la de l'actual dirigent per liderar UPyD. Fa el pas al costat d'un altre parlamentari a la cambra baixa espanyola, Álvaro Anchuelo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Afrontarem aquesta batalla", ha reconegut en declaracions a Cuatro, després d'explicar la seva intenció d'aglutinar -a les primàries a la direcció- els crítics amb Rosa Díez, a qui sectors del partit retreuen el seu immobilisme després de la derrota a Andalusia, en què no van aconseguir entrar al parlament. Aquesta decisió agreuja la crisi a la formació espanyolista, després que l'actor Toni Cantó hagi deixat l'escó i hagi renunciat a ser el candidat a la presidència de la Generalitat valenciana.

En el rerefons de tot plegat, hi ha el neguit d'una part de la formació per la negativa de Díez a pactar amb Ciutadans, malgrat que és el partit en auge en l'àmbit liberal i unionista a Espanya. Lozano creu que estan a temps de canviar el "rumb" i "fer un bon partit" a les eleccions espanyoles.

A principis d'any, Lozano -representant de l'ala més a l'esquerra d'UPyD- explicava a l'ARA la seva visió sobre els problemes que ha d'afrontar l'estat espanyol.

stats