DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 21/01/2012

Rubalcaba i Chacón es veuen guanyadors del congrés del PSOE

Tothom guanya. Els dos candidats a liderar el PSOE asseguren que tenen el suport majoritari dels delegats territorials al congrés del febrer que s'escullen aquest cap de setmana

Ara
1 min
Rubalcaba i Chacón s'enfrontaran, previsiblement, per liderar  el PSOE. A la foto, a la Festa de la Rosa a Gavà.

BarcelonaTant el candidat a rellevar José Luis Rodríguez Zapatero a la secretaria general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba com la candidata Carme Chacón es veuen guanyadors del congrés que el partit farà els dies 3, 4 i 5 de febrer. L'equip de Rubalcaba assegura que el seu líder avantatja en sis autonomies Chacón (Galícia, Castella i Lleó, Astúries, Aragó, Balears i País Basc, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla), segons informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al mateix temps, l'equip de Chacón entén que la seva candidata està obtenint la primera posició en els congressos provincials del cap de setmana per elegir els 956 delegats. Chacón argumenta que avantatja Rubalcaba al País Valencià (on han perdut les llistes del líder del PSPV Jorge Alarte), part d'Andalusia, Aragó (que també reivindica Rubalcaba) i Galícia, així com també Catalunya.

El PSOE tria aquest cap de setmana els 956 delegats en una sèrie de congressos extraordinaris que decidiran si la secretaria general del PSOE és per a Carme Chacón o per a Rubalcaba en el pròxim congrés federal del partit. Andalusia és una de les federacions més importants del partit, ja que és la que aporta un nombre més elevat de delegats al congrés federal.

stats