Política 17/11/2014

Rull: "Allargar fins al 2016 amb el PSC voldria dir renunciar a la independència. I això no ho farem"

El coordinador general de CDC es desmarca així d'Unió, partidària de buscar en el PSC el suport per esgotar la legislatura després de la ruptura amb ERC

Ara
2 min

BarcelonaConvergència no té intenció d'allargar la legislatura fins el 2016 buscant el suport del PSC perquè suposaria "renunciar a la independència". Així ho ha afirmat en un tuit el coordinador general de Convergència, Josep Rull, que donava a entendre així un avançament electoral al llarg del 2015. "Allargar la legislatura fins al 2016 amb el PSC voldria dir renunciar a la independència. I això, no ho farem", assegura Rull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es desmarca així del soci de federació, Unió, que dijous reclamava al president de la Generalitat, Artur Mas, que esgoti la legislatura si aconsegueix la majoria parlamentària necessària per aprovar els pressupostos del 2015. De fet, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ja havia advocat per buscar en el PSC el suport parlamentari després de la ruptura amb ERC.

La gestió dels temps

Convergència, però, no es posiciona sobre quan hauria de ser l'avançament electoral. El president de la Generalitat, Artur Mas, intenta mantenir el control del calendari electoral malgrat la pressió d'ERC, la CUP i l'Assemblea Nacional perquè convoqui les eleccions que haurien de servir per obtenir un mandat democràtic per la independència que no va donar el procés participatiu del 9-N. Per Rull, ara cal "gestionar bé els terminis per guanyar, preveient tots els escenaris de participació". "Crec que ho podem pactar", conclou en un segon tuit. Els experts alerten que, en base als resultats del 9-N, encara caldria sumar entre 100.000 i 300.000 vots més a l'1,8 milions aconseguits el 9-N perquè la independència tingués assegurada una victòria en un referèndum vinculant o en unes eleccions de caràcter referendari.

stats