Política 15/05/2013

Convergència denuncia "l'autonegació" que el PP imposa al País Valencià

Rull es mostra "preocupat" per la "passivitat clamorosa" de Rajoy davant els atacs contra els vincles entre territoris de parla catalana

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl secretari d'organització de Convergència, Josep Rull, ha denunciat aquest dimecres "l'autonegació" que el PP imposa al País Valencià, dins la seva ofensiva contra la unitat de la llengua catalana i els lligams entre els territoris que la parlen. Així ha reaccionat després que el PP hagi impulsat a les Corts Valencianes una proposició no de llei per prohibir que la cambra autonòmica tramiti qualsevol iniciativa que utilitzi la denominació 'País Valencià'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull s'ha mostrat "preocupat" per la "tendència" del PP a carregar contra els vincles entre les terres de parla catalana, i ha recordat la polèmica de fa pocs dies sobre el nom de "LAPAO" per anomenar la variant del català que es parla a la Franja de Ponent. Rull ha denunciat la "passivitat clamorosa" del govern de Mariano Rajoy davant d'aquesta ofensiva dels populars i ha exigit al ministeri de Cultura que intercedeixi en favor de la unitat de la llengua catalana.

stats