Política 31/05/2015

Rull: "Perquè això vagi bé n'hi ha d'haver un que guanyi les eleccions. Nosaltres volem guanyar"

El coordinador general de Convergència rebutja parlar ara d'obrir la campanya amb els altres partits sobiranistes perquè diu que la prioritat és "eixamplar" el suport al full de ruta

Ara
2 min
Josep Rull: “Junqueras coneix les propostes de Mas i no entenem l’enrocament”

Barcelona"Perquè això vagi bé n'hi ha d'haver un que guanyi les eleccions. Nosaltres volem guanyar". D'aquesta manera, el coordinador general de CDC, Josep Rull, ha reivindicat aquest diumenge que no n'hi ha prou amb el fet que la suma dels partits que portin la independència al programa electoral del 27-S guanyin les eleccions, sinó que una de les forces ha de ser la clara guanyadora. Perquè, es podria donar que fragmentant el vot sobiranista, s'imposés un partit unionista que faria inviable, opina, el procés sobiranista encara que la suma de tots els independentistes fos clarament guanyadora. Com ha passat, diu, a Barcelona: "Compte que no ens equivoquem, perquè tan important com que totes les forces sobiranistes sumin, ho és que una guanyi les eleccions, perquè sinó el resultat no es pot entendre de cap manera. A Barcelona ha passat això"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el president d'ERC, Oriol Junqueras, fes una crida en un article a 'El Punt-Avui' aquest diumenge perquè tots els partits independentistes obrin conjuntament la campanya del 27-S, el dia Onze de Setembre, en declaracions a Catalunya Ràdio Rull ha rebutjat posicionar-se, perquè, segons diu, la prioritat no és ara la campanya, sinó "eixamplar" al màxim els suports al full de ruta preacordat amb ERC i les entitats principals del sobiranisme civil. Vol tenir pactat definitivament el full de ruta abans de la campanya. A la vegada, però, també ha reconegut que per Convergència la campanya "clarament" ja ha començat: "Ja estem en campanya. Falten quatre mesos per les eleccions, que no són normals, i que són per fer el referèndum que no ens van deixar fer".

La llista del president

Rull ha assegurat que els "agradaria" incorporar a gent d'Unió a la llista que vol conformar Convergència de cara al 27-S, en què hi concorreran amb "programa explícit per la independència". Sigui com sigui, ha reivindicat Convergència com "un bon instrument per concloure això amb èxit". I ha instat l'espai de l'esquerra rupturista aglutinada al voltant de Barcelona en Comú a clarificar el seu horitzó nacional. Perquè ha insistit que el 27-S serà per dirimir majories al voltant de la independència, ideologia al marge: "Les eleccions del 27-S són eleccions excepcionals, que no són per posar o treure governs o posar un accent ideològic o altre, sinó que han de servir per obtenir un mandat per la independència". Davant la indefinició d'Unió sobre la independència, que no decidirà el seu posicionament sobre el 27-S fins el 14 de juny, Rull ha subratllat que "si no hagués estat per Unió i per CiU, el 9-N no l'haguéssim pogut fer amb la rotunditat que es va fer".

stats