Política 20/08/2014

Rull admet que CDC ha demanat a Pujol que comparegui al Parlament

El número de 2 del partit assegura que CiU serà present el dia de compareixença perquè cal ser "respectuós" amb la decisió de la majoria de partits

Laia Vicens
1 min

Prada (Conflent)El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha admès aquest dimecres a Prada que la direcció del partit ha demanat a l'expresident Jordi Pujol que comparegui al Parlament. En concret, "una persona que forma part de la direcció del partit", que després ha dit que era el coordinador de règim intern i comunicació del partit Francesc Sánchez, ha parlat personalment amb Pujol a Queralbs per traslladar-li que CDC vol que comparegui al Parlament, una petició en "termes polítics d'allò que el partit considera que ha de fer". Rull participa a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) en una taula rodona amb els diputats Josep Vendrell (ICV), Gemma Calvet (ERC) i David Fernández (CUP).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull també ha explicat que CiU "hi serà" el dia de la compareixença de Pujol a la cambra catalana, una compareixença que s'ha de produir amb "naturalitat". "Nosaltres no vam demanar la compareixença, però en la mesura que hi ha una majoria que vol que comparegui, cal ser respectuós", va explicar Rull, que va reconèixer que al capdavall és una decisió "que ha de prendre ell".

Sobre la querella que la família Pujol ha interposat contra dos bancs andorrans, Rull ha explicat que CDC "no participa d'aquesta estratègia" i ha reiterat que es tracta d'un "tema personal".

stats