Política 01/04/2015

Ruz ordena presó per a la mare de Badalona que anava a enviar els seus fills a combatre a Síria

El jutge considera que és ella qui va facilitar als bessons de 16 anys les gestions per poder desplaçar-se fins a la zona de conflicte per unir-se als jihadistes

Efe
2 min
Dispositiu de la Guàrdia Civil a Badalona durant l'operatiu contra el jihadisme / ACN

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha ordenat presó incondicional per a la mare de Badalona que anava a enviar els seus fills bessons de 16 anys a Síria perquè s'integressin en un grup jihadista. A la mare se li atribueix un possible delicte de col·laboració amb organització terrorista, mentre que el pare ha quedat en llibertat. Ruz considera que és la mare qui va facilitar als fills les gestions per poder desplaçar-se fins a la zona de conflicte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al pare, imputat pel mateix delicte, li ha imposat l'obligació de comparèixer setmanalment en el jutjat, la retirada del passaport i la prohibició de sortir d'Espanya. El matrimoni, de nacionalitat marroquina, ha respost a les preguntes de Ruz, que substituïa el jutge Santiago Pedraz, després de les detencions practicades dimarts, abans que els dos menors agafessin un avió cap al Marroc per volar després cap a Turquia i, des d'allí, arribar a Síria.

Sis mesos d'internament en règim tancat per als dos bessons

El jutge de menors José Luis Castro ha dictat aquest dimecres l'ingrés en un centre de reforma durant sis mesos i en règim tancat per als bessons menors d'edat detinguts aquest dimarts a Badalona per jihadisme. El jutge, que ha adoptat aquesta mesura a instàncies de la fiscalia, imputa els dos joves un delicte d'integració a organització terrorista de tipus jihadista.

Ja havien deixat els estudis a Badalona per ingressar en un centre del Marroc i es trobaven en un procés de radicalització. Els joves tenien un germà que va morir en el mateix conflicte com a membre del grup terrorista Harakat Sham al Islam i tenien el suport del seu entorn més directe, especialment de la seva mare, segons va informar el Ministeri.

stats