Sabater hereta l'emblemàtica samarreta del Parlament dedicada a Xàtiva

La va estrenar David Fernàndez i ha estat en tots els plens de constitució des de llavors

ARA
2 min
Sabater ha portat la samarreta aquest matí, en l'arribada de Serret al Parlament

BarcelonaPrimer va ser de David Fernàndez i després ha estat de Lluís Llach i de Ruben Wagensberg. Ara l'ha heretat la cap de llista cupaire, Dolors Sabater. El republicà li ha entregat la ja emblemàtica samarreta negra amb lletres vermelles en què es llegeix "Xàtiva renaix de les cendres", en referència a la ciutat valenciana que Felip V va cremar després de la Guerra de Successió. Des que la CUP va entrar al Parlament, el 2012, revolucionant l'estètica dels diputats, la peça sempre ha tingut un lloc a l'hemicicle.

David Fernàndez, qui va iniciar la tradició

Fernàndez la va estrenar el 2012 i se la va posar el primer dia de la legislatura i també l'últim. "És el tancament d'un cercle. Ara em veureu baixant, a la dreta, a la primera manifestació", va dir en aquell moment. Els estatuts de la CUP no permetien als seus càrrecs repetir mandat, però la samarreta va romandre al Parlament. En el primer ple de la següent legislatura, la va lluir el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach.

Llach va continuar la tradició i quan va abandonar l'hemicicle va cedir la samarreta a Ruben Wagensberg, d'ERC. L'hi va donar després d'explicar-li que li havia fet molta il·lusió rebre-la en el seu moment i ara l'hi volia passar a ell. Wagensberg també va portar-la posada en el ple de constitució del 2018. Aquest matí, abans de l'inici de la XIII legislatura, el republicà ha complert el seu paper i ha tornat la samarreta a la CUP, concretament a Sabater. La diputada és la primera dona en rebre la peça de roba, i també se l'ha posat aquest matí.

Wagensberg va trucar fa uns dies a Sabater per explicar-li que li volia donar la samarreta. Tot i això, la tradició no ha restat del tot intacta. La idea que els portadors de la samarreta havien volgut mantenir fins ara era que no s'havia rentat mai, amb la idea de conservar intacte l'esperit de la iniciativa. Però Wagensberg reconeix que la va posar a la rentadora després d'haver-la portat al ple de constitució del Parlament... ara fa tres anys.

stats