Política 09/03/2021

Sabater s’acomiada de Badalona exigint una moció de censura contra Albiol

L'exalcaldessa de la ciutat reclama al PSC i als comuns que deixin d'apuntalar el PP i s'avinguin a negociar, tal com s'havien compromès

2 min
Sabater, amb la regidora Nora San Sebastián aquest dimarts a Badalona

La cap de llista de la CUP al 14-F, Dolors Sabater, s’ha acomiadat avui com a regidora de Guanyem Badalona en Comú emplaçant la resta de grups municipals a fer efectiva una moció de censura contra l’alcalde, Xavier García Albiol, que ha assegurat que ja s’ha anat negociant amb tots els grups de l’oposició en els últims mesos. En aquest sentit, l'exalcaldessa ha lamentat que el PSC i els comuns vulguin "apuntalar les polítiques del PP" i els ha instat a tornar a seure a la taula de negociacions per fer fora Albiol de l'alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L’excusa al veto a Dolors Sabater ja s’ha acabat perquè deixo de ser regidora i en el darrer ple hi va haver acord que la ciutat viu una paràlisi i Badalona no es mereix aquest desastre perquè anem de mal en pitjor", ha etzibat la candidata dels cupaires, que ha exigit posar-se a treballar "conjuntament" i de "manera immediata" per impulsar la moció de censura contra un alcalde que ha tornat a titllar de "racista".

Així, Sabater ha instat a configurar un "front progressista", com ja es va fer el 2015, que avantposi "els interessos de la ciutat als interessos partidistes", després de denunciar que va ser el cap de llista del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, qui va promoure la moció de censura contra ella el 2018 com a secretari d'organització del partit.  Per aquest motiu, ha fet una crida a superar els desencontres i evitar que es repeteixi la manca d'entesa entre les forces d'esquerres en la investidura del 2019, just després de les eleccions, i del 2020, quan va ser detingut l'exalcalde socialista Àlex Pastor, que va dimitir per conduir begut i saltar-se el confinament, i el PP va tornar al poder.

Suport del PSC a Albiol

Sabater ha advertit que com a força més votada la seva formació és qui hauria d’encapçalar el nou govern municipal, que ha supeditat a un acord programàtic, i ha revelat que totes les forces de l'oposició s'havien compromès a abordar aquesta alternativa un cop se celebressin les eleccions al Parlament. Lluny d'assolir aquest compromís, l'ara ja diputada electa ha criticat que el PSC i els comuns "estan temptats d'apuntalar els pressupostos del PP".

I és que el PSC, actor indispensable perquè prosperi la moció, s’ha convertit en aquest mandat en el gran aliat dels populars. De fet, el PP i el PSC van tancar divendres el pressupost d’inversions més gran de la història de Badalona, a través del qual es destinaran gairebé 78 milions d’euros a l’execució de projectes fins a l’any 2023. El president del PSC a Badalona, Rubén Guijarro, va assegurar durant la presentació dels projectes que "les necessitats urgents d'inversió que té Badalona sobrepassen els límits del tacticisme polític" i que la seva formació no és només "oposició, sinó alternativa de govern". Guijarro va explicar que "el PSC està al costat de les entitats, dels veïns i veïnes que esperen responsabilitat per part dels seus representants" per justificar un suport a Albiol que allunya encara més la possibilitat d'un canvi a Badalona.

stats