Política 11/06/2014

Sabino Cuadra: "No volem ni rei pare, ni rei fill, ni l'esperit de Franco que habita en els dos"

El portaveu d'Amaiur reclama una auditoria de la fortuna del rei Joan Carles

S. G.
1 min

BarcelonaEl portaveu d'Amaiur al Congrés, Sabino Cuadra, ha carregat durament contra la monarquia. Tant és així, que ha etzibat: "No volem ni rei pare, ni rei fill, ni l'esperit de Franco que habita en els dos". I és que, segons Cuadra, el camí cap a la democràcia d'Espanya va venir de la mà dels treballadors que van lluitar contra el franquisme i no pas de figures com la del rei Joan Carles o l'expresident espanyol Adolfo Suárez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent abertzale no s'ha estat de recordar que "es van assassinar persones amb el GAL mentre Joan Carles era el cap de l'Estat" i ha reivindicat que Espanya segueix negant a Euskadi drets polítics, lingüístics i culturals. En aquest sentit, ha deixat clar que la prioritat d'Amaiur és la "república basca".

Cuadra ha criticat que el rei no hagi estat atent a les demandes de la població i ha demanat una "auditoria" de la seva fortuna per conèixer "d'on prové" i quins negocis ha fet per ser "una de les persones més riques" d'Europa. "Per què els murs de la Zarzuela estan blindades al fisc?", ha sentenciat.

stats