Política 13/04/2014

Sánchez Camacho diu que el govern espanyol "actuarà" si l'ANC o el Govern prenen mesures "antidemocràtiques"

La líder del PP català acusa l'Assemblea de "declarar" com a enemics de Catalunya a gairebé mig milió de catalans que voten al PP

Efe
1 min

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, avisa que el govern espanyol "actuarà" d'acord a la Constitució en cas que la Generalitat o l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) impulsin "mesures antidemocràtiques" o "no pacífiques", com una declaració unilateral d'independència o agafar el control de fronteres i infraestructures catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Exigeixo urgentment que el Govern se separi de l'ANC, que està impulsant mesures antidemocràtiques, està fixant una declaració unilateral, està declarant com a enemics de Catalunya a gairebé mig milió de catalans que voten al PP, i està impulsant mesures clarament fora de la llei i la democràcia", ha afirmat.

En una entrevista amb Efe, Sánchez-Camacho ha opinat que els catalans "no es mereixen un Govern que tingui com a soci no només a ERC, sinó també a l'ANC", una organització que "impulsa mesures absolutament antidemocràtiques i no pacífiques, com controlar ports, aeroports i fronteres amb Espanya".

L'assemblea de l'ANC va aprovar recentment el seu full de ruta, on va afirmar que les "autoritats", i no els ciutadans, prendrien "el control de les grans infraestructures i fronteres, la seguretat pública i les comunicacions", entre d'altres aspectes, després d'una hipotètica declaració d'independència.

"Els asseguro que si es prenen mesures antidemocràtiques i que vulnerin els drets de tots i la convivència, evidentment el Govern i el PP actuaran com correspon d'acord amb la Constitució", ha asseverat la líder del PPC.

Si bé ha evitat posicionar-se sobre si l'ANC hauria de ser il·legalitzada, Sánchez-Camacho ha carregat durament contra l'executiu català, en considerar que està donant suport a aquesta entitat i utilitzant-la com un "instrument" que li està resultant "molt útil" al president Artur Mas en les seves aspiracions sobiranistes.

stats