07/11/2019

Sánchez fica la pota amb Puigdemont

2 min
Tot tancat

La consigna d’afegir llenya al foc li ha jugat una mala passada a Pedro Sánchez. En el debat a cinc de dilluns passat va fer una promesa: "Jo em comprometo, avui i aquí, a portar-ho de tornada a Espanya i que reti comptes davant de la Justícia". La prova que no era una ocurrència: aquest dimecres, dia 5, va tornar al tema a Ràdio Nacional d'Espanya. El periodista Iñigo Alfonso va preguntar a Sánchez com garantirà que l'expresident català respongui davant la justícia espanyola, i el president li va contestar amb una pregunta retòrica:

- "La Fiscalia de qui depèn?"

- "De l'Executiu", va contestar Alfonso.

- "Doncs ja està", va assumir Sánchez.

Veiem els fets posteriors:

La Policia britànica donava una resposta preliminar sobre l'euroordre enviada a Escòcia pel magistrat Pablo Llarena per aturar amb propòsit d'extradició a l'exconsellera Clara Ponsatí. "L'ordre de detenció europea, segons el formulari A, ha estat revisada per un advocat especialitzat del Regne Unit en nom de l'Agència Nacional contra la Delinqüència (ANC). Han determinat que és desproporcionat d'acord amb la legislació del Regne Unit. UK no prendrà cap altra mesura en relació amb aquest assumpte. Si té en el seu poder informació sobre l'historial delictiu previ de la persona ... serviu-vos facilitar a l'ANC i tornarem a avaluar la nostra decisió de no certificar aquesta ordre de detenció europea ".

Unes hores més tard la intervenció de l'ambaixada d'Espanya a Londres aconseguia que la policia (sistema Sirene) retirés la "desproporció", però sense tramitar, per falta de dades bàsiques sobre l'autoria Ponsatí en el delicte de sedició, l'euroordre. I, per si no n'hi havia prou, la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, emetia un comunicat de quatre línies amb un imprès de la Fiscalia de l'Suprem, on deia: "Totes les actuacions desenvolupades pels fiscals de la causa del procés del Tribunal Suprem, com la resta de les que realitzen diàriament els fiscals, s'han produït en l'àmbit de l'autonomia funcional de l'ministeri fiscal i amb subjecció als principis constitucionals de legalitat i imparcialitat ". Tot seguit, la Fiscalia General de l'Estat aclaria: "Es tracta d'una nota de la FGE, no de la Fiscalia de l'Suprem".

Doncs això, Pedro Sánchez ha jugat a el alguacil… alguacilado.

stats