Eleccions Municipals

Sandro Rosell es planteja "seriosament" presentar-se a l’alcaldia de Barcelona

Es dona fins a finals d'any per prendre una decisió definitiva

ARA
2 min
Sandro Rosell

BarcelonaL'únic motiu que porta l'expresident del Barça i empresari Sandro Rosell a no dir encara amb tots els ets i uts que vol ser alcalde de Barcelona és que la seva mare no el deixa. "No és naïf, és veritat", ha dit Rosell, que ha confessat que "li va la marxa" i que s'està plantejant "seriosament" presentar-se a l'alcaldia de la Ciutat Comtal. En entrevistes a El Periódico i a Catalunya Ràdio, l'expresident blaugrana ha anunciat que prendrà una decisió definitiva abans de Nadal. Així, tal com ha dit, té temps per convèncer la seva mare, però també per fer enquestes i veure quines possibilitats té. Rosell no es presentarà sota cap sigla i en la seva llista no hi haurà cap polític: "És un equip de gestors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rosell, de fet, ha fugit d'estudi quan li han preguntat per la seva ideologia política. Ell no és "ni d'esquerres ni de dretes" i si governa està disposat a pactar amb tothom menys "l'extrema esquerra i l'extrema dreta". No ha volgut qualificar directament d'extrema esquerra Ada Colau, però sí que ha deixat clar que pactaria "tranquil·lament" amb Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC) i el futur candidat de Junts. I el PP? "No tan tranquil·lament". Sigui com sigui, Rosell ha assegurat que si no són "fonamentals" i no hi poden dir la seva en la gestió municipal, no aniran "a escalfar cadires". Dit d'una altra manera, si no entra al govern municipal difícilment es quedarà com un edil ras.

Per què vol ser alcalde?

L'expresident blaugrana creu que Barcelona ha de tenir més "alegria", menys "brutícia" i més "seguretat". "És evident que hem perdut el lideratge que va tenir la Barcelona dels Jocs Olímpics", ha dit. Rosell s'ha marcat tres prioritats. La primera, "cuidar de les persones que ho passen pitjor". I d'aquests, ha defensat que "primer va la gent empadronada a Barcelona". Després, ha destacat la importància de guanyar en seguretat, neteja i també dir més que sí: "Primer has de dir que sí, i després hem de pensar els arguments per dir que no". Per exemple, ell s'ha mostrat molt partidari d'ampliar l'aeroport del Prat.

"No pararé fins a saber-ho"

L'expresident del Barça que ara es postula com a candidat a l'Ajuntament de Barcelona també ha sigut un dels afectats per l'operació Catalunya. Rosell es va passar dos anys a la presó i va acabar sent absolt. "Vull saber qui ha premut el botó vermell i no pararé fins a saber-ho", ha dit, i ha anunciat que el seu equip d'advocats presentarà diverses querelles contra persones implicades en les clavegueres de l'Estat, entre les quals l'excomissari José Villarejo. L'expresident blaugrana creu, de fet, que Villarejo no treballava sol: "O algú de l'Estat li va dir que ho fes o un empresari", ha afirmat Rosell, que es va sentir espiat abans d'entrar a la presó. De fet, els advocats de Rosell estan col·laborant amb els de Villarejo perquè l'excomissari els vol ajudar a "clarificar" qui hi havia darrere de tot plegat. "Sortiran més cintes d'Alícia Sánchez-Camacho i d'altres polítics. Això no ha fet més que començar", ha avisat.

stats