Política 14/05/2015

El govern espanyol insta l'andalusa Susana Díaz a assumir el seu "fracàs personal"

La presidenta en funcions tampoc ha aconseguit aquest dijous els vots necessaris per ser investida al Parlament

Efe
1 min
La presidenta en funcions d'Andalusia, Susana Díaz. EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat a la presidenta en funcions de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que assumeixi la responsabilitat del bloqueig a la seva investidura, i ha afegit: "El que va començar com un error s'està convertint en un fracàs personal i propi ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ho ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha estat preguntada pel tercer "no" del Parlament andalús a la investidura de Susana Díaz com a presidenta de la Junta.

La vicepresidenta espanyola ha recordat un cop més que la decisió de dissoldre el Parlament andalús va ser de Susana Díaz, ja que aquesta potestat només la té el president d'un govern, i ho va fer tot i que "no era imprescindible" i ni tan sols era "necessari" convocar eleccions, ja que tenia els pressupostos aprovats.

"Quan un pren decisions d'aquesta naturalesa ha de ser conscient del que pot passar", ha afirmat abans de recalcar que Díaz ha d'assumir la seva responsabilitat per una decisió que va ser "personal i pròpia".

En aquest context, ha rebutjat les crítiques de la presidenta andalusa a Rajoy, a qui considera principal responsable del bloqueig de la seva investidura.

"El govern pot ser responsable de moltes coses, però de dissoldre el Parlament d'Andalusia, crec que no", ha respost Sáenz de Santamaría, que ha afegit que en aquest tipus de qüestions "cal ser una miqueta més seriós" .

Ha aprofitat la vicepresidenta per alertar sobre les "deficiències de gestió, per dir-ho d'una manera suau" que s'estan coneixent en les últimes setmanes, entre elles l'adjudicació de l'explotació de la mina d'Aznalcóllar.

stats