Política 14/11/2014

Santi Vila: "El país necessita estabilitat i que els pressupostos tirin endavant"

El conseller de Territori, en una entrevista a l'ARA, assenyala que cal tenir en compte que l'any que ve hi ha eleccions estatals i "es tornen a repartir cartes per a tothom"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assenyalat en una entrevista a l'ARA que Catalunya "pot aspirar a la independència sense violentar ni una sola llei". "Nosaltres no deixarem de treballar i ser insistents fins que aconseguim un referèndum que permeti jugar fort la carta de la independència, amb garanties internacionals", ha apuntat Vila, que ha definit ERC com a "guardià de l'ideal" en el procés. "Que analitzin què va passar diumenge. Amb els que tenen la idea implantada [de la independència] no hi arribem, tot i que comprenc la fal·lera i l'ànsia", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha molts ciutadans que van votar sí-sí arrossegant els peus. Tenim un estat en contra. M'hauria agradat que una Espanya plurinacional fos possible", ha defensat Vila, que ha considerat "ineficaç" i "discriminatori" el paper de l'Estat en les demandes catalanes. Malgrat això, el conseller ha considerat que és "compatible" ser independentista i "estimar Espanya".

"Tal com ha anat el 9-N, i la reacció de l'Estat, només podem estar atents per veure què passa. Aquest país necessita estabilitat i que els pressupostos tirin endavant", ha apuntat Vila, que ha posat de manifest que l'any que ve hi ha eleccions a l'Estat i "es tornen a repartir cartes per a tothom". Tanmateix, ha considerat que la tercera via és una "entelèquia".

Preguntat sobre l'oferta de col·laboració del PSC, el conseller ha indicat que "li consta" que s'està explorant, i ha apuntat que els socialistes catalans han rebut "acusacions" i un "tracte injust".

stats