Política 04/11/2013

Santi Vila alerta que Catalunya "prendria mal" amb una declaració unilateral d'independència

"Si estem decidits a marxar per la finestra, ja cal que ens posem casc", afirma el conseller de Territori i Sostenibilitat

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha alertat aquest dilluns que Catalunya "prendria mal" si intentés separar-se d'Espanya a través d'una declaració unilateral d'independència. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila s'ha fet ressò d'unes declaracions del portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, en què avisava que "no és el mateix" si un territori d'un estat membre de la Unió Europea se'n va "pel balcó o per la porta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si estem decidits a marxar per la finestra, ja cal que ens posem casc, perquè prendrem mal", ha advertit Vila, en ser preguntat per la periodista Mònica Terribas sobre les conseqüències d'una declaració unilateral. A parer seu, cal "persuadir l'Estat" perquè entengui que els ciutadans de Catalunya "tenen dret a ser consultats". Però en tot cas, la consulta s'ha de fer per les vies legals. "És absolutament necessari que posem tota la nostra intel·ligència i saber fer perquè aquest procés acabi bé", ha reblat.

stats