Política 09/11/2017

Santi Vila demana a l'Audiència l'arxivament de la causa perquè va intentar "per tots els mitjans" evitar la DUI

L'exconseller nega que s'hagin comès els delictes de rebel·lió i sedició

Europa Press
2 min
L’exconseller Santi Vila ahir en el moment de sortir de la presó d’Estremera.

BarcelonaL'exconseller Santi Vila ha demanat a l'Audiència Nacional que arxivi la causa per rebel·lió, sedició i malversació pública per la celebració de l'1-O al·legant que després del referèndum va intentar "per tots els mitjans" evitar la declaració unilateral d'independència (DUI).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'expressa la defensa de Santi Vila en un recurs d'apel·lació presentat davant l'Audiència, al qual ha tingut accés Europa Press, contra l'admissió a tràmit de la querella de la fiscalia, en el qual nega que s'hagin produït delictes de rebel·lió i sedició perquè en cap cas hi va haver un alçament violent i que "episodis aïllats d'incidents que cita la querella" no poden considerar-se com a tal.

En no tenir la condició de diputat, prossegueix el recurs, la intervenció de Vila en els fets investigats "s'ha limitat a una única actuació rellevant, és a dir, la seva participació en l'aprovació de la convocatòria de referèndum" per part del consell executiu el 6 de setembre. En aquest sentit, l'exconseller argumenta que convocar un referèndum il·legal no és delicte i que votar en aquesta convocatòria "no té res a veure amb alçar-se de manera pública i violenta". "Amb posterioritat a la celebració del referèndum de l'1-O, totes les actuacions del conseller Vila van intentar just el contrari del que exigeix la present modalitat de rebel·lió, és a dir, la declaració d'independència", argumenta.

Afegeix que, "per tots els mitjans possibles al seu abast, és públic i notori que el conseller –que va dimitir abans de la proclamació de la independència al Parlament– va tractar d'intervenir entre els dos governs i va intentar convèncer el president a fi que no es votés al Parlament el 27-O ". La defensa, exercida per Pau Molins, ha presentat un altre recurs d'apel·lació a l'Audiència contra la interlocutòria de presó, la imposició d'una fiança i altres mesures cautelars.

stats