Política 22/07/2016

Santi Vila treu ferro a la votació del PDC al Congrés: "És instrumental"

Rebutja ser el candidat oficialista a presidir el consell nacional: "Gairebé sona com un oxímoron"

2 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, aquest dimecres

"No té ni rastre d'ideologia, senzillament és instrumental". Amb aquestes paraules el conseller de Cultura i candidat a presidir el consell nacional del Partit Demòcrata de Catalunya (PDC), Santi Vila, ha volgut treure ferro en declaracions a RAC1 a l'enrenou generat per la votació de dimarts al Congrés dels Diputats i la possibilitat que vots del PDC facilitessin l'acord entre PP i Ciutadans (C's).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que aquest dijous dirigents del partit critiquessin obertament el portaveu al Congrés, Francesc Homs, per la gestió de la votació, Vila –que ha rebut el suport explícit de l'exportaveu del Govern en la seva cursa per presidir el consell nacional– ha assegurat que no ha estat a sobre de la votació i que no pot saber si diputats del PDC van votar per candidats del PP, però ha restat importància al fet.

"El que és rellevant és que l'equip del Francesc Homs aspira a tenir un paper al Congrés", ha apuntat, i ha reconegut que tenir grup propi et permet una més visibilitat i més recursos per dur a terme la feina a la cambra baixa. "A tots els parlaments del món els diputats dialoguen i pacten per tenir una posició instrumental", ha afirmat.

El conseller de Cultura, però, ha descartat que de la votació de la mesa se'n puguin extreure conclusions que vagin més enllà: "És senzillament instrumental", ha insistit. Segons Vila, quan decideixes anar al Congrés has de "jugar amb les regles del joc i aplicar la màxima audàcia".

Duel amb Conesa

Sobre la seva candidatura a presidir al Consell Nacional i el fet que competeixi amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha rebutjat que es pugui considerar que la seva candidatura sigui l'oficialista, tot i haver rebut el suport explícit de dirigents com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Jordi Cuminal i el mateix Homs. "Per poc que s'hagi seguit la meva trajectòria, gairebé sona com un oxímoron: Santi Vila i oficialista", ha conclòs.

Tot i admetre que "ideològicament costaria moltíssim" trobar diferències entre ell i Conesa, ha defensat la seva candidatura a presidir el consell nacional al·legant que un perfil com el seu pot contribuir a "la superació de les adscripcions a determinades famílies i corrents del partit". Segons Vila, en alguns casos les adscripcions a corrents "es donen de forma molt marcada", i en el seu, no.

stats