ELECCIONS EUROPEES
Política 26/12/2013

Aleix Vidal-Quadras no serà el candidat del PP a Catalunya a les europees

Sánchez-Camacho descarta el vicepresident del Parlament Europeu i lloa la tasca d'un altre eurodiputat, Santiago Fisas, que vol que segueixi a Brussel·les

Europa Press
2 min
ALEIX VIDAL-QUADRAS: "La independència és un deliri, una bogeria i una insensatesa que pot arruïnar Catalunya"

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu partit no comptarà amb el vicepresident del Parlament Europeu Aleix Vidal-Quadras a la candidatura per a les eleccions europees del 2014, per la qual cosa l'exlíder dels populars a Catalunya quedarà fora del Parlament Europeu. "El PP no preveu que Aleix Vidal-Quadras estigui a la seva llista d'europees i no ho proposarà al comitè electoral nacional", ha afirmat en una entrevista d'Europa Press, en què ha afegit que, ara com ara, els populars de Catalunya no han decidit qui seran els seus candidats que vagin a la llista del PP a tota Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les eleccions europees els partits concorren en circumscripció única, per la qual cosa el cap de cartell del PP a Catalunya i la resta de candidats catalans estan integrats a la llista general del partit a tota Espanya.

Així, Vidal-Quadras –que s'ha mostrat crític els últims anys amb diverses actuacions del PP tant a nivell català com estatal– veuria acabat al mes de maig el seu treball a Brussel·les com a eurodiputat després de tres legislatures –des del 1999 al 2014– al Parlament Europeu, i de ser un dels vicepresidents de la Cambra des del 2004. Vidal-Quadras va ser president del PP a Catalunya entre els anys 1991 i 1996, quan va ser substituït al capdavant del partit per Alberto Fernández Díaz després del pacte del Majestic, subscrit pel PP i CiU el 1996 per facilitar la investidura de José María Aznar i garantir l'estabilitat a la federació a Catalunya.

Camacho ha elogiat el paper desenvolupat al Parlament Europeu per un altre representant del PP a Catalunya, Santiago Fisas, de qui ha alabat la tasca "extraordinària" i per qui s'ha compromès a treballar perquè ocupi una posició de sortida a la llista del partit a nivell estatal.

Forta presència de Rajoy a Catalunya

El cap de llista del PP a Catalunya per a les eleccions europees haurà de veure-se-les amb una campanya marcada pel debat sobiranista i en la qual està prevista la presència destacada del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, així com de diversos ministres i dirigents estatals del partit.

De fet, el PP compta que el 2014 sigui un any amb una forta presència de representants del PP a Catalunya per "tranquil·litzar els catalans", defensar que la consulta no es farà i que Catalunya seguirà formant part d'Espanya malgrat l'aposta sobiranista del president de la Generalitat, Artur Mas.

stats