Política 27/09/2019

SCC porta a la Junta Electoral el llaç groc de la façana de l'Ajuntament de Barcelona

Fernando Sánchez Costa acusa els comuns d'haver-se alineat "al Parlament amb els partits secessionistes"

Efe
1 min
Fernando Sánchez Costa: “El 2017 era més fàcil mantenir la unitat constitucionalista”

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha denunciat aquest divendres l'Ajuntament de Barcelona davant la Junta Electoral per exigir-li que retiri "de manera immediata" el llaç groc de la façana de l'edifici consistorial perque considera que vulnera la llei perquè ja ha començat el període electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat el president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, a les portes de la Ciutat de la Justícia, on ha recalcat que mantenir "un símbol partidista penjant de la façana" és "intolerable durant el període electoral".

Acompanyat pel vicepresident de SCC, Alex Ramos, Sánchez Costa ha insistit, a més, en la importància d'interposar aquesta denúncia contra l'equip de l'alcaldessa, Ada Colau, "després que En Comú Podem s'alineés al Parlament amb els partits secessionistes". Ho ha dit en referència a la declaració que els comuns, JxCat, ERC i la CUP van pactar ahir a la cambra catalana contra la "campanya de criminalització" del moviment independentista i amb la qual demanen la fi de la "repressió" i exigeixen la posada en llibertat dels "presos per les seves idees polítiques".

El president de SCC també s'ha referit al llaç groc de la façana de la Generalitat, i ha recordat que la seva retirada "ja ha estat requerida". "En el moment en què entrem en l'àmbit de la desobediència, ens carreguem el marc de convivència fonamental de la democràcia al segle XXI", ha advertit.

stats