Política 06/08/2016

El nou secretariat de la CUP encapçalat per Arrufat rep el suport del 73% de la militància

Laura Rafecas, Xevi Generó i Òscar Simón repetiran com a membres de la direcció

Ara
3 min
Quim Arrufat, a la roda de premsa al Parlament / ACN

BarcelonaLa CUP ja té nou secretariat per encarar el nou curs polític i intentar deixar enrere una etapa de desgast que ha comportat divisions internes sense precedents. La candidatura de l'esquerra anticapitalista ha anunciat a través d'un comunicat que la militància ha avalat la llista de consens encapçalada per Quim Arrufat amb un 76,23% del suport. El procés de votació s'ha fet telemàticament entre el 30 de juliol i el 4 d'agost i hi han participat 1.098 militants, una xifra que implica un 63,18% de participació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidatura col·lectiva, l'única d'aquestes característiques que es va presentar malgrat les pugnes internes, ha estat escollida per 837 vots. La llista no incloïa cap membre del secretariat sortint, quatre dels quals van optar per presentar-se a través de candidatures individuals que també han obtingut prou suport per formar part dels quinze membres de la nova direcció. Així doncs, Laura Rafecas (540 vots), Xevi Generó (502 vots) i Òscar Simón (351 vots) seran al nou secretariat i repetiran mandat. Tot i haver-hi optat, en queda fora Hugo Alvira i sí que hi ha entrat Albert Serrats, de l'assemblea de Bordils, amb 408 vots. En total hi ha hagut 239 militants que han optat pel vot en blanc.

Així doncs, els quinze membres del nou secretariat nacional seran: Quim Arrufat (Vilanova i la Geltrú), Natàlia Sànchez (Figueres), Lluc Salellas (Girona), Núria Gilbert (Sant Cugat del Vallès), Dani Corpas (Sant Celoni), Anna Gabaldà (Sant Pere de Ribes), Juanma Rojas (Garriga), Elisabet Punset (Sacalm), Eduardo Càliz (Barcelona), Aida Sanuy (Alpicat), Ricard Torné (Olot), Laura Rafecas (Subirats), Xevi Generó (Manlleu), Albert Serrats (Bordils) i Òscar Simón (Barcelona).

"Marxem convençudes que la nostra principal força com a organització rau en la militància"

Els membres del secretariat sortint han fet pública una carta adreçada al conjunt de la militància en la qual desitgen als nous companys que entren a formar part de l'òrgan de la CUP "molts encerts" per tal de mantenir "l'organització vinculada i compromesa amb les lluites populars" i així "avançar en la consecució de les sobiranies als municipis, reforçar les aliances per construir alternatives al capitalisme i guanyar el referèndum i construir una nova República al servei de les classes populars en el camí cap a la plena llibertat dels Països Catalans".

En la carta, els cupaires destaquen la tasca feta pel secretariat sortint, escollit a l'assemblea nacional de Castelló, que ha hagut d'afrontar "un repte immens" pel nou cicle electoral a Catalunya. Un cicle, subratllen, que ha situat l'organització amb 400 regidors arreu del país i 10 diputats al Parlament de Catalunya i que ha convertit la CUP en un "agent polític determinant en el camí cap a l'alliberament nacional i social en aquesta part de la nació".

"Al llarg d'aquest any, d'una intensitat política com mai s'havia conegut, l'organització ha viscut molts exercicis de democràcia interna", destaca la missiva, en la qual els cupaires asseguren que no volen caure en "l'autocomplaença o en una manca d'autocrítica, ja que el camí no ha estat sempre fàcil i les tensions i discrepàncies han existit, en un sistema de presa de decisions a vegades complex, però que permet la màxima participació i debat de tota la militància". Tanmateix, en la carta afirmen que segueixen "creixent, aprenent dels errors, millorant les eines de treball i sempre, sempre amb la convicció que la independència, el socialisme, el feminisme i l'ecologisme són el millor horitzó per a la construcció d'un poble plenament sobirà".

"Marxem convençudes que la nostra principal força com a organització rau en la militància", ja que "fa de la CUP un projecte humanament immens i políticament transformador", afegeixen els cupaires en la missiva, i conclouen el text afirmant que cal defugir de "les ànimes […] perquè ara toca treballar pel futur" i "seguir avançant en la construcció d'objectius comuns".

stats