Política 05/10/2012

López Tena : "ERC va convocar una reunió per tancar la coalició el mateix dia i Junqueras no s'hi va ni presentar"

Els líders d'ERC i Solidaritat s'intercanvien retrets i donen per impossible formar una candidatura unitària el 25-N

Ara
2 min
López Tena al Parlament / PERE TORDERA

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha acusat ERC de "trencar les converses de manera unilateral" en la cimera d'aquest dijous al Parlament per mirar de formar una candidatura unitària pel 25-N. Amb sis hores de cimera entre ERC, SI, RCat i DC no n'hi va haver prou per assolir un acord per constituir una coalició independentista. "ERC va convocar una reunió per tractar aquesta qüestió i tancar el tema el mateix dia i Oriol Junqueras no s'hi va ni presentar", ha retret López Tena en una entrevista a 'El món a RAC1'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el líder de SI, els punts de desacord eren: "ERC plantejava que el programa electoral era el que estaven elaborant i el que havíem de fer era integrar-nos en un únic programa. De la campanya, ens havíem d'integrar a la que preparava ERC, sense poder fer una campanya paral·lela i acordada en què cadascú fes èmfasi en el que considerava més oportú"

D'altra banda, SI va demanar que s'havia de fer un tàndem. Oriol Junqueras de cap de llista i López Tena havia d'anar al número 2 "per fer campanya conjunta."

Pel que fa a les llistes, "la proposta d'ERC era tots els caps de llista per ells", ha dit López Tena. "I perquè SI pogués tenir els mateixos 4 diputats, calia arribar a 21 diputats (17 d'ERC i 4 de SI)".

Oriol Junqueras, entrevistat també a RAC1 abans de López Tena, ha dit que per part de Solidaritat no hi va haver voluntat d'acord. "És molt difícil sumar amb algú que no vol sumar". "SI ens diu que volen anar junts, però no hi ha acord ni en el programa, ni en la campanya, ni en el grup parlamentari; la pregunta és: què fem anant junts", s'ha queixat. SI exigia, segons Junqueras, fer programes electorals diferents i constituir dos grups parlamentaris diferents al Parlament després dels comicis. Junqueras admet que una coalició sobiranista hauria permès sumar més escons, però assegura que "és molt més important representar de la manera més digna possible els representants que et voten". Sobre la seva absència a la reunió, Junqueras ha dit: "Era una reunió important, però tenia altres compromisos per no poder anar a la reunió. [...] Tenia molta feina i ahir al vespre havia de fer una classe d’una assignatura d’història sobre l’època barroca a la universitat".

stats