Política 20/05/2019

Ska Keller defensa que els diputats presos puguin exercir els seus drets polítics al Congrés

Urtasun assegura que la seva formació “garantirà els drets parlamentaris”

Uma Oca
2 min
Ska Keller defensa que els diputats presos puguin exercir els seus drets polítics al Congrés

BarcelonaLa candidata dels Verds Europeus a les eleccions europees del 26-M, Ska Keller, ha defensat aquest dilluns que els diputats al Congrés presos pel procés independentista puguin exercir els seus drets polítics. Abans de participar en un acte d’En Comú Podem a Castelldefels, Keller ha reivindicat que Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull –i Raül Romeva, en el cas del Senat– puguin “continuar amb el seu rol polític” ara que han estat escollits per la ciutadania. “Defensem els drets polítics de tothom, i aquesta situació no es pot resoldre per mitjans judicials”, ha remarcat Keller, que ha apel·lat al diàleg entre els governs català i espanyol per resoldre el conflicte territorial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Keller, al costat del candidat d’En Comú Podem, Ernest Urtasun, ha assegurat que la seva formació discrepa de l’acusació de rebel·lió per la qual estan sent jutjats els diputats presos i ha reivindicat que el procés judicial conclogui al més aviat possible. La candidata dels Verds ha subratllat que “tothom” ha de tenir la possibilitat d’exercir els seus drets polítics, i ha lamentat que la situació actual en què aquest dilluns els presos independentistes han recollit la seva acta “no és una manera de resoldre el conflicte”. “Crec que la clau per resoldre el conflicte és el diàleg polític, arribar a un acord, i no fer-ho per mitjans judicials”, ha dit Keller. Segons l'eurodiputada, la “voluntat política” de les dues parts és l’única solució possible per a aquest conflicte territorial.

Per la seva banda, el número 3 de la llista estatal de Podem, Ernest Urtasun, ha considerat la situació dels presos polítics “profundament injusta” i ha deixat clar que el seu partit “garantirà els drets parlamentaris” dels diputats del Congrés que són presos, ja que encara tenen els seus drets polítics “perfectament vigents perquè no han estat suspesos per ningú”.

Urtasun ha reiterat que el seu partit no està d’acord amb la presó preventiva ni, tal com també ha dit Keller, amb les acusacions de rebel·lió i sedició per les quals estan sent jutjats al Tribunal Suprem.

Així doncs, tot i que s’ha mostrat expectant pel que fa a la posició que adoptarà el seu partit al Congrés, Urtasun ha garantit el suport de la seva formació perquè Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez “puguin desenvolupar el seu mandat amb plena normalitat”.

stats