Política 20/04/2015

Societat Civil Catalana prepara un informe per denunciar les estelades que hi ha en edificis públics

L'entitat el vol presentar a la Junta Electoral Central abans de les eleccions municipals

Acn
1 min
La directiva de Societat Civil Catalana /ACN

Societat Civil Catalana (SCC) celebrarà el seu primer aniversari el dia de Sant Jordi a les set del vespre al Teatre Principal de Barcelona. L'acte, amb el lema 'El futur, a les teves mans', servirà per retre un homenatge a les persones que han col·laborat amb l'entitat, alhora que busca fomentar la participació a les eleccions d'enguany, tal com ha avançat el vocal de la Junta Directiva Rafael Arenas. L'acte també farà un repàs de les activitats en les quals treballa Societat Civil Catalana, com la redacció d'un informe que recollirà el nombre d'estelades en edificis públics per denunciar la falta de neutralitat institucional. El text es presentarà a la Junta Electoral Central.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La situació d'aquest any requereix que els esforços siguin el doble", ja que les cites electorals juguen "un paper important en relació als motius que van fer sorgir aquesta entitat", ha defensat Rafael Arenas. Per aquest motiu, SCC aprofitarà la celebració del seu primer aniversari per llançar un missatge de participació "al carrer, als mitjans de comunicació, però sobretot a les eleccions a favor dels partits que defenen la convivència entre els catalans i el conjunt dels espanyols", ha explicat Arenas.

El secretari de l'entitat, José Domingo, ha informat sobre l'estat "avançat" de l'informe que l'entitat enviarà a la Junta Electoral Central de cara la campanya de les municipals de maig perquè considera que la presència de banderes independentistes en espais públics de Catalunya vulnera la neutralitat institucional i la llei electoral. Aquesta campanya es va iniciar fa una setmana i, segons Domingo, s'han rebut prop de 600 correus per informar sobre la presència d'estelades en espais públics. Ha avançat també que als ajuntaments és on hi ha més banderes estelades.

stats