Política 10/09/2015

Societat Civil Catalana veu possible que Junts pel Sí no guanyi les eleccions amb una participació del 72%

Creu que es pot aconseguir si els abstencionistes a les eleccions catalanes voten Catalunya Sí que es Pot, Unió, PP, PSOE i C's

Europa Press
2 min
El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch

MadridEl president de Societat Civil Catalana (SCC), Josep Ramon Bosch, ha animat aquest dijous els catalans no separatistes a votar en les pròximes eleccions a Catalunya, i ha assenyalat que amb una participació del 72% és possible que la llista independentista Junts pel Sí no guanyi aquests comicis.

En l'acte de presentació a Madrid de l'informe 'Dèficits de qualitat democràtica a Catalunya', elaborat per SCC, Bosch ha subratllat que aquestes eleccions són "transcendentals" i ha fet una crida al votant no separatista perquè es mobilitzi, ja que, segons ha dit, està en joc el futur de Catalunya i Espanya.

Després de reconèixer la seva preocupació davant de les enquestes –el baròmetre del CIS diu que Junts pel Sí (CDC més ERC) assoliria la majoria absoluta al Parlament sumant els escons de la CUP–, Bosch ha pronosticat que "amb un grau de participació alt, del 72%, és possible que els separatistes no guanyin".

Segons ha explicat, el que farà SCC és explicar als catalans que viuen a les zones on ha calat menys l'independentisme que "és allà on es jugarà realment el 27 de setembre". "Si aconseguim mobilitzar aquests gairebé 20 punts de diferència entre aquests votants no nacionalistes que en les eleccions autonòmiques no voten i en les eleccions generals espanyoles sí que voten, i que votin opcions polítiques que poden ser tan disperses, com Catalunya Sí que es Pot, Unió, PP, PSOE i C's, seria molt positiu", ha declarat.

Corrupció

Pel que fa a la incidència que tindran en els comicis els casos de corrupció que afecten Convergència, el vocal de SCC Francesc Moreno ha dit que, segons la seva opinió, serà "escassa". Des del seu punt de vista, la diferència entre Catalunya i la resta d'Espanya respecte a la corrupció és que a Catalunya "hi ha hagut durant molt temps silenci i encobriment per la submissió dels mitjans de comunicació i del poder judicial".

stats