Política 10/03/2015

Societat Civil Catalana presentarà recursos a totes les poblacions perquè retirin les banderes "secessionistes"

L'associació ha reiterat la seva petició a l'alcaldessa de Sant Cugat després de la interlocutòria judicial que rebutja la petició cautelar de retirada de l'estelada

Acn
2 min
Imatge de la trobada entre membres de Societat Civil Catalana i l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa / ACN

Sant Cugat del VallèsSocietat Civil Catalana ha anunciat que presentarà recursos en totes les poblacions catalanes perquè els ajuntaments "retirin les banderes secessionistes". Així ho ha explicat el vicepresident segon de la formació, José Rosiñol, després de reunir-se amb l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa. La reunió s'ha produït un dia després que un jutge de Barcelona hagi desestimat la petició cautelar de Societat que demanava retirar l'estelada de la plaça Lluís Millet de Sant Cugat. La formació ha reiterat aquesta petició aquest dimarts a l'alcaldessa, que "l'ha rebutjat", segons ha explicat Societat Civil Catalana.

L'objectiu de la trobada era "intercanviar opinions respecte a la situació política i social de la població i de Catalunya". Societat Civil Catalana ha assegurat que la trobada s'ha desenvolupat amb "absoluta cordialitat" i que ha servit per explicar els motius de la seva creació, que són "la defensa de la convivència i la concòrdia de tots els catalans i d'aquests amb la resta d'espanyols".

Sobre el tema de l'estelada, Rosiñol ha afirmat que l'última interlocutòria judicial indica que la bandera "constitueix propaganda política" i "conculca el principi de neutralitat de les institucions públiques", motiu pel qual ha justificat una nova petició de retirada de la bandera. Més enllà de Sant Cugat, ha anunciat que presentaran recursos, com ja han fet en aquesta població, en totes aquelles on s'instal·lin estelades per tal que els consistoris les retirin.

D'altra banda, han informat que l'entitat fiscalitzarà la despesa pública del consistori en els mitjans de comunicació públics de l'àmbit local i seguirà "de prop" la gestió de l'Observatori Polític de Sant Cugat "per si estigués actuant de manera esbiaixada". També s'ha queixat "de la utilització de recursos públics per instal·lar carpes i cartells d'entitats privades".

Finalment, Rosiñol ha dit que Societat Civil Catalana s'implicarà a la campanya electoral de les properes municipals "instant els ciutadans a la participació" per tal que aquesta creixi respecte les anteriors cites electorals.

stats