CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 09/03/2011

Solidaritat força el Parlament a reiterar que no renuncia al dret a l'autodeterminació

Accepta rebaixar el text per facilitar que prosperi la moció que inicialment buscava que el Parlament cedís el seu espai per a la consulta del 10-A, a instar l'Estat a reconèixer la independència de Kosovo, a rebutjar la suspensió de la Llei de referèndums dictada pel TC, i instar l'Estat a reconèixer el dret d'autodeterminació de Catalunya

M.colomer
2 min
Els parlamentaris de Solidaritat Uriel Bertran i Alfons López Tena.

BarcelonaSolidaritat s'ha obert a acceptar el text alternatiu que ha proposat CiU i que reitera que Catalunya no renuncia al dret a l'autodeterminació, que "respecta i fa costat" a la mobilització ciutadana que hi ha entorn a les consultes d'independència i agraeix la tasca de la ciutadania tant en la consulta del 10-A com a la resta que s'han fet o es faran en altres municipis del país. El text és similar al que ja va aprovar el Parlament ara fa un any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Inicialment la moció de Solidaritat pretenia que el Parlament cedís el seu espai per a la consulta del 10-A, instés l'Estat a reconèixer la independència de Kosovo, el rebutig a la suspensió de la Llei de referèndums dictada pel TC, i instés l'Estat a reconèixer el dret d'autodeterminació de Catalunya.

Diverses fonts parlamentàries han apuntat que Solidaritat ha acceptat rebaixar la moció per les suspicàcies que havia generat entre una part de la plataforma Barcelona Decideix. Però el diputat i dirigent de Solidaritat Alfons López Tena ha assegurat que la moció l'han estat treballant amb Barcelona Decideix.

CiU entén que el text alternatiu que ha presentat ha de poder ser votat per "molts" dels grups del Parlament. Fonts d'ERC han donat per fet el seu vot afirmatiu. ICV-EUiA no ha esclarit el sentit del seu vot, si bé s'ha mostrat crítica amb l'ús que fa Solidaritat del dret a l'autodeterminació. El PP ja ha avançat que la moció de SI no és més que "fer volar coloms i una pèrdua de temps", mentre que el PSC també se'n desmarcarà. El ple que comença avui serà el primer des que Laporta anunciés que plega de Solidaritat, però de moment no deixa l'escó.

stats