Política 18/03/2014

Un 60% dels catalans estan a favor de la independència, segons un sondeig del CEO

Un 87% dels ciutadans acatarà el resultat de la consulta, segons l'enquesta Òmnibus de la Generalitat de Catalunya

Ara
1 min
Un tram de la Via Catalana al pont penjant d'Amposta / SANTI IGLESIAS

BarcelonaUn 60% dels catalans estan a favor que Catalunya sigui un nou estat d'Europa, segons els resultats de l'enquesta Òmnibus publicats pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). El sondeig també apunta que un 87% dels ciutadans acatarà el resultat de la consulta, sigui quin sigui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta, feta pública aquest dimarts, es va fer a 1.600 persones entre el 4 i el 17 de desembre del 2013, en la fase de negociació i anunci de la data i la pregunta de la consulta prevista per al 9 de novembre.

Majoria a favor de la independència

El sondeig revela que el 59,7% d'enquestats està a favor que Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa. Ho volen un 58% d'enquestats de les comarques de Barcelona, un 61% de les de Tarragona, un 63% de les de Girona i un 71% de les de Lleida.

Ampli suport al dret a decidir

Un 74% dels catalans –3 de cada 4– creu que el tracte que el govern espanyol dóna als catalans és bastant o totalment insatisfactori i, el mateix percentatge –73,93%–, considera que el referèndum és la millor via per decidir el futur de Catalunya.

Per altra banda, un 76% considera que el Parlament de Catalunya hauria de tenir més poder per decidir sobre tot allò que afecta la vida dels ciutadans de Catalunya.

Sentiment catalanista

Segons el sondeig, un 23,5% dels enquestats se sent només català; un 27,1%, més català que espanyol, i un 38,25%, tan català com espanyol, enfront d'un 2,6% que se sent més espanyol que català i un 3,75% que se sent només espanyol.

stats