Política 05/08/2016

Sortu afirma que Arnaldo Otegi serà candidat a lehendakari "faci el que faci l'Estat"

El portaveu del partit diu que "així ho han volgut" les bases de la formació

Efe
1 min
Arnaldo Otegi: "Me hubiera gustado ser catalán y tener a un Artur Mas"

BarcelonaSortu ha afirmat avui que Arnaldo Otegi serà el candidat d'EH Bildu a lehendakari per les eleccions del País Basc del 25 de setembre, "faci el que faci l'Estat i es posi com es posi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això serà així, i l'Estat no podrà fer res per impedir-ho", ha assegurat avui a Sant Sebastià el portaveu del partit Arkaitz Rodríguez. Així, ha acusat la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat d'estar creant "nous estratagemes jurídics per deixar fora de la carrera electoral Arnaldo Otegi", que és candidat d'EH Bildu "perquè així ho han volgut les seves bases".

Arkaitz ha assegurat que l'estat espanyol està "lluny de ser democràtic". "Com abans posem en marxa un procés sobiranista, abans podrem comptar amb un Estat propi digne i decent", ha assenyalat.

El portaveu ha informat sobre la convocatòria de la tradicional manifestació que l'esquerra abertzale celebra per marcar el començament de la Semana Grande de Sant Sebastià, que aquest any serà el 13 d'agost i tindrà com a lema "Sortu euskal Errepublika. Gora Herria!".

stats