IMPOST DE SUCCESSIONS
Política 21/03/2011

Economia diu que encara no està tancada la proposta sobre la reforma de l'impost de successions

Fonts del departament expliquen que s'està analitzant la fórmula i que no s'ha decidit en quins graus de parentiu s'aplicarà

Acn
1 min

BarcelonaEl Departament d'Economia i Coneixement ha assegurat que encara no està tancada la proposta sobre la reforma de l'impost de successions que el Govern té previst aprovar en les pròximes setmanes. Fonts del departament han explicat que s'està analitzant la fórmula i que encara no s'ha decidit en quins graus de parentiu s'aplicarà, ni la bonificació de la quota, és a dir, en quin tant per cent es reduirà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la modificació tributària no s'aprovarà en el Consell Executiu d'aquest dimarts i fonts del Govern recorden que el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ja va dir dimarts passat que s'aprovaria en dues o tres setmanes. Segons fonts d'Economia, el departament està analitzant i valorant quina és la millor fórmula, una qüestió que porten directament el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el president de la Generalitat, Artur Mas.

Per la seva banda, el secretari del Govern, Germà Gordó, va explicar aquest diumenge que l'eliminació de l'impost afectarà els parents de primer i segon grau però en quedaran exclosos els de tercer i quart grau. És a dir, que la supressió serà efectiva per les herències entre cònjuges, pares i fills, entre germans i avis i néts, però en canvi, es mantindrà l'impost per les herències entre oncles i nebots i entre cosins. Però de moment, des del Departament d'Economia han assegurat que encara s'està estudiant en quins graus de parentiu s'aplicarà la nova mesura i la bonificació de la quota, és a dir, si se suprimirà totalment o només una part.

stats