Política 22/09/2015

Els partits suïssos demanen al seu govern si s'oferirà per arbitrar entre Catalunya i Espanya

Ara
1 min
En el cas d’una independència acordada, Catalunya creixeria el segon any per sobre del que ho faria en el model autonòmic.

BarcelonaTots els partits del Parlament suís excepte un han signat una interpel·lació parlamentària per demanar al govern del país si té previst oferir "intervenció" entre Catalunya i Espanya en la negociació de l'eventual separació si guanyen els independentistes el 27-S. La interpel·lació parla del "bloqueig" de Madrid, afirma que el Govern "ho ha intentat tot per complir el mandat democràtic" i "permetre als catalans votar en un marc legal", que "la posició espanyola sembla contrària a la pràctica internacional adequada en els països democràtics" i que, per això, el Govern ha optat per una "elecció plebiscitària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La interpel·lació, signada per representants de cinc partits, demana: "En vista de la neutralitat i la tradició democràtica de Suïssa, ¿el Consell Federal està preparat per oferir els "bons oficis" del nostre país per intervenir entre Madrid i Barcelona?". Mitjans helvètics han difós el contingut íntegre de la interpel·lació.

stats